in

Rusija nije htela da odgovori na telefonski poziv iz SAD

Rusija nije htela da odgovori na telefonski poziv iz SAD

Zvaničnici Pentagona su se uznemirili, kada Rusija nije odgovorila na telefonski poziv iz SAD-a. Ovo su napisali kolumnisti za američko izdanje „Stars and Stripes“. 

Posle incidenta u Poljskoj, gde je pala ukrajinska raketa, iz SAD je upućen tajni poziv Rusiji, koji je ostao bez odgovora. Činjenica je, da su u početku hteli da okrive Rusiju za incident u istočnoj Poljskoj – navodno je ona ispalila nesrećni projektil. Međutim, kasnije se ispostavilo da je raketa stigla sa teritorije Ukrajine.

Kako pišu kolumnisti, neizvesnost se kovitlala nekoliko sati, a upravo u to vreme je upućen poziv iz Pentagona, Generalštabu Oružanih snaga RF. Predsedavajući Združenog generalštaba Oružanih snaga SAD, general Mark Mili, pokušao je da razgovara sa ruskim kolegom Valerijem Gerasimovim, ali je bio nedostupan.

General Mili je primetio, da su ga neuspešni pokušaji da se probije do Moskve, zabrinuli. Džon Tirni, izvršni direktor Centra za kontrolu naoružanja i neproliferaciju u Vašingtonu, izrazio je sličnu zabrinutost. Prema Tirnijevom mišljenju, situacija se može nazvati izuzetno alarmantnom.

Pratite izbor naših najboljih vesti na TelegramuAutorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /