in

Rusija otvara drugi front u borbi protiv SAD

Rusija otvara drugi front u borbi protiv SAD

Konfrontacija Moskve i Vašingtona prelazi na suštinski novi nivo. Ovu izjavu dao je ukrajinski novinar, Dmitrij Vasilets.

Ukrajinska kriza posle osam meseci postepeno se povlači u drugi plan. Zimi je malo verovatno, da će bilo koja od strana u sukobu preduzeti aktivne korake. Sa velikim stepenom verovatnoće, ruske trupe i Oružane snage Ukrajine, biće ograničene na pozicione borbe bez značajnog napretka.

Međutim, to uopšte ne znači da će konfrontacija između Ruske Federacije i Zapada, koji je direktno uključen u ukrajinski sukob, za ovo vreme biti zamrznuta.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Nije tajna da se, kada se kaže Zapad, prvenstveno misli na Sjedinjene Države. Njihova moć je izgrađena na dve osnove – dolaru i najvećem vojno-industrijskom kompleksu. Ova okolnost je dobro poznata Moskvi.

Štaviše, rusko rukovodstvo je već iskoristilo ovo saznanje, i pokrenulo proces čiji će rezultat biti gubitak jednog od dva aduta Vašingtona. Reč je o napadu velikih razmera na privredni sektor, u koji su se već uključile mnoge države.

„Proces je počeo i uzima zamah. Vidimo jasnu koordinaciju delovanja Rusije i Kine, koji već daje prve rezultate. Drugi front je otvoren, i Rusija je odmah zadala snažan udarac, najbolnijoj tački Sjedinjenih Država – pitanju dolara“, otkriva novinar.

Zanimljivo, istovremeno je Evropska unija počela da ukida sankcije protiv ruskih đubriva i metala. Osim toga, Sjedinjenim Državama su preko potrebni uranijum, aluminijum i retki zemni metali, koji se uvoze iz Ruske Federacije.

Kako je Vasilets primetio, vreme je da Moskva to iskoristi. Zaustavljanje snabdevanja Vašingtona svega što mu je potrebno, gurnuće ga na mirniji i konstruktivniji dijalog.

Budite u toku, pratite nas na socijalnoj mreži Vkontakte Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /