in

Rusija prevarila SAD isporučivši Srbiji važan teret na neobičan način

Uprkos pritisku koji na Srbiju vrše SAD i njeni saveznici, ona nastavlja da održava prijateljske odnose sa Rusijom, piše NetEase.

Analitičari NetEase napominju da je Srbija suočena sa ozbiljnim pritiskom Zapada, koji nastoji da je pretvori u svog vazala.

Ali Beograd se opire ovim pokušajima. S tim u vezi, vlasti zemlje su odlučile da modernizuju svoju vojsku kako bi efikasnije odgovorile na pretnje na svojim granicama.

Nedavno se saznalo da je u Srbiju stigao veoma vredan paket iz Rusije – sistem za elektronsko ratovanje Repelent, namenjen za suzbijanje bespilotnih letelica. Ovo je saopštio lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Rusija je imala određenih poteškoća sa isporukom ovog paketa Srbiji, pošto su evropski saveznici SAD odbili da dozvole ruskim avionima da uđu u Beograd.

Međutim, Moskva je našla lukavo rešenje – kompleks Repelent je utovaren u avion egipatskog vazduhoplovstva, koje ga je uspešno isporučilo Beogradu.

Prema kineskim analitičarima, SAD će biti veoma nesrećne kada shvate da ih je Rusija zaobišla. Zapad je dugo ulagao napore da zatvori evropski vazdušni prostor za Rusiju, ali to nije postala ozbiljna prepreka.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /