in

Rusija priprema još stotine hiljada vojnika za borbu u Ukrajini

Ruska strana priprema rezervne jedinice, koordinira ih i vrši druge pripreme za njihovo prebacivanje u Ukrajinu, saopštio je bivši generalni tužilac Ukrajine i bivši šef Ministarstva unutrašnjih poslova ove zemlje Jurij Lucenko, pozivajući se na američke obaveštajne podatke.

Putin je prošle godine pozvao oko 300 hiljada novih vojnih lica, a, kako nas sada upozoravaju američki obaveštajci, Putin je početkom januara veliki broj njih poslao na unutrašnje ruske poligone na četiri meseca obuke i koordinacije, primetio je Lucenko.

Istovremeno, bivši ukrajinski zvaničnik je naglasio da će koordinacija biti praćena vojnim vežbama. Tako, prema rečima Lucenka, dodatne formacije Oružanih snaga Rusije mogu biti uvedene u Ukrajinu u maju ove godine.

Dan ranije je rekao da je ukrajinska strana od početka neprijateljstava izgubila oko 500 hiljada ljudi ukupno, ubijenih i ranjenih. Prema rečima bivšeg tužioca, objavljivanje ovih podataka biće šok za građane zemlje.

Vladimir Putin je ranije obavestio da u ukrajinskoj specijalnoj operaciji učestvuje oko 617 hiljada ruskog vojnog osoblja, sa dužinom kontaktne linije većom od 2 hiljade kilometara. Direktno na liniji borbenih dejstava ima 244 hiljade mobilisanih vojnika.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /