in

Rusija se sprema za najgori scenario!

Ruski ambasador u Nemačkoj, Sergej Nečajev, izjavio je da Rusija treba da se pripremi za različite scenarije u vezi s mogućim isporukama nemačkih krstarećih raketa „Taurus“ Ukrajini.

On je komentarisao rezoluciju nemačkog parlamenta, o isporukama oružja visokog dometa Ukrajini.

Nečajev je istakao, da odluku o isporukama donosi nemačka vlada, a ne Bundestag. Iako je stav nemačke kancelarke trenutno uzdržan, Nečajev smatra da Rusija treba da bude spremna za sve moguće scenarije.

On je naglasio, da se ne treba zanemariti činjenica da rezolucija ne pominje direktno rakete „Taurus“. Takođe je upozorio da je Nemačka postala lider u Evropi po isporukama različitog naoružanja Ukrajini, uključujući haubice, tenkove, PVO sisteme i druge vrste oružja.

Nečajev je izrazio uverenje da će ruska odbrambena industrija uspeti da se nosi s novim isporukama oružja Ukrajini, ali je naglasio da svaka nova isporuka doprinosi produžavanju sukoba i novim žrtvama.

Prethodno, Bundestag je usvojio nacrt rezolucije o isporuci oružja visokog dometa Ukrajini radi napada na ruske strateške ciljeve. U usvojenom nacrtu, rakete „Taurus“ nisu direktno pomenute.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /