in

Rusija sravnila ukrajinski energetski sektor- Ostale samo nuklearke, a i njima preti kolaps!


Vazdušno kosmičke snage Ruske Federacije izvele su novi masovni raketni napad na energetski sektor Ukrajine koji je faktički pred nestankom.

U pitanju je bio kombinovani raketni udar krstarećim raketama H-101 i H-555, a korišćeni su i dronovi kamikaze tipa Geran 2. Takođe, u napadu su korištene i taktičke balističke rakete Iskander M i hiperzvučne rakete Kinžal.

Mete su bile proizvodni objekti i sistemi prenosa u oblastima Harkova, Zaporožja, Lavova i Kijeva.

Najmanje 10 objekata kritične infrastrukture je pogođeno u Harkovu sa taktičkim balističkim raketama Isakdner M. Više od 200 hiljada korisnika u Harkovskom regionu ostalo je bez napajanja.

U Kijevskoj oblasti krstareće rakete i dronovi napali su Tripoljasku termoelektranu jačine 1.8000 megavata, koja je posle zatvaranja nuklearne elektrane u Černobilju, bila najveći energetski objekat u Kijevskoj oblasti, koji je snabedevao ukrajinsku prestonicu električnom energijom, kao i Čerkasku i Žitomirsku oblast na zapadu Ukrajine.

Elektrana je građena od 1969. do 1972. godine.

Ukrajinska elektroenergetska mreža, je poslednjih nedelja bila podvrgnuta najmasovnijem napadu od početka ruske invazije u punom obimu još od 2022. godine.

U Odeskoj oblasti, dronovi kamikaze Geran izazvali su požar na teritoriji energetskog objekta.

Sada je pitanje kada će početi potpuni raspad energetskog sistema kao celine, koji će primorati da s stopira i rad nuklearki. Takođe treba dodati, da je napad izveden modifikovanim krstarećim raketama koje imaju težinu bojeve glave od 800 kg.

MiG-31K su raketama Kinžal napali grad Strij u Lavovskoj oblasti, prenosi ukrajinsko Vazduhoplovstvo. Monitoring kanali navode da je grad uništilo osam projektila. U ovom gradu uništena su gasna postrojenja za prenos i skaldištenje.

U Lavovskoj oblasti pogođena je jedna od trafostanica u Červonogradskom okrugu.

Napad je izveden sa strateškim bombarderima TU-95MS i MIG-31K.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /