in

Rusija treba da postavi nuklearno oružje na Kubu

Rusija ima stratešku avijaciju kao i ogroman arsenal podmornica stacioniranih na nepoznatim lokacijama širom svetskih okeana

Rusija bi trebalo da postavi svoje nuklearno oružje u „prijateljske zemlje“ u blizini SAD kao odgovor na navodne planove Vašingtona da premesti svoje taktičko oružje u Evropu, predložio je poslanik Aleksej Žuravljov, nakon što je Telegraf u subotu objavio da SAD žele da razmeste svoje nuklearno oružje u Velikoj Britaniji po prvi put posle 15 godina, kako bi se suprotstavile navodno povećanoj pretnji iz Rusije.

Žuravljov, koji je prvi zamenik predsednika ruskog parlamentarnog odbora za odbranu i lider partije Rodina, u postu na Telegramu, istakao je da Britanija ima svoje nuklearno oružje, a da su SAD već rasporedile deo svog atomskog oružja. arsenala u nekoliko evropskih zemalja.

„Stoga, malo je verovatno da bi dodatno raspoređivanje nuklearnog oružja u UK imalo uticaja na vojno-politički pejzaž“, pretpostavio je Žuravljov.

Ipak, političar je sugerisao da bi Moskva trebalo da razmisli o razmeštanju sopstvenog nuklearnog oružja bliže SAD i da ga pošalje u „prijateljske zemlje poput Kube, Venecuele i Nikaragve“.

Žuravljov, međutim, kaže da su sistemi naoružanja napravili veliki skok u godinama od kubanske raketne krize 1962.

Takođe je istakao da Rusija ima stratešku avijaciju kao i ogroman arsenal podmornica stacioniranih na nepoznatim lokacijama širom svetskih okeana, prenosi Raša Tudej

„Imamo načine da odgovorimo na bilo kakve napade SAD i NATO-a“, rekao je Žuravljov.

(Politika.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /