in

Rusija u lenjingradskoj oblasti raspoređuje S-300 PMU-2! Evo šta se dešava…

Ukrajina je po prvi put od početka rata napade usmerila na Lenjingradski okrug i gasne terminale na krajnjem severozapadu Rusije u nekoliko navrata.

Mnogi su postavili pitanje odakle je Ukrajina lansirala dronove koji su preleteli više od 800 km sve dok nisu stigli do Lenjingradske oblasti i predgrađa Sankt Peterburga nekadašnje carske prestonice Rusije.

Ispostavilo se da su bespilotne letelice dugog doleta lansirane iz Harkovske oblasti uz samu granicu sa Rusijom koji su preleteli celu Kursku, Brjansku i Moskovsku oblast sve dok nisu stigli do Lenjingradske.

Odgovor je stigao u vidu masovnog raketnog napada na Kijev, Harkov i još nekoliko gradova na teritoriji Ukrajine.

Zbog ovih napada Rusija u Lenjingradskoj oblasti počela da raspoređuje PVO sisteme dugog dometa S-300 PMU-2.

S-300 PMU2 Favorit

Se sastoji od sistema za komandovanje i upravljanje 83M6E2 i 6 raketnih podsistema. Sastavu sistema ya komandovanje pripadaju komandna stanica 54K6E2 i osmatračko akvizicijski radar 64N6E2.

Svaki raketni sistem ima nišanski radar 30N6E2 i do 12 lansirinih vozila 5P85SE sa po četiri rakete 48N6E2 koje se nalaze u hermetičko zatvorenom transportno-lansirnom kontejneru.
On koristi vođenu raketu zemlja-vazduh 48N6E2, a može da koristi vođenu raketu zemlja-vazduh 48N6E raketnog sistema S-300 PMU-1.

Komandna stanica dobija i integriše informacije o situaciji u vazdušnom prostoru od različitih izvora, upravljanja lansirnim oruđima, od komandnog centra zone PVO, prima upravljačke komande i informacije o objektima u vazduhu procenjuje stepen opasnosti, vrši dodeljivanje ciljeva pojedinim raketnim sistemima i daje podatke o ciljevima pojedinim raketnim sistemima i dodaje podakte o ciljevima koje treba uništiti.

Ista komandna stanica upravlja radom raketnih sistema S-300 PMU 1, S-300 PMU 2 i S-300VE u bilo kojoj konfiguraciji.

Raketnom sistemu S-300 pridodat je i specijalni radar 96L6E. To je radar sa faziranom antenskom rešetkom, koji daje podatke o ciljevima u celom opsegu visina od velikih do ekstremno malih visina.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

 

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /