in

Rusija u Ukrajini uništila najbolje NATO naoružanje

Ruska vojska uništila je najbolje oružje NATO u Ukrajini i tako razotkrila njegovu slabost, piše list „Azija tajms“.

„Oružane snage Rusije pokazale su u Ukrajini da u konvencionalnim borbama mogu da onesposobe neke od najboljih tenkova NATO i da unište zapadna oklopna vozila kao što su američki ‘bredli’ i nemački ‘marder’“, navodi se u članku.

Kako se ističe, nemački tenkovi „leopard 2“ loše su se pokazali i Kijev nema više skoro nijedno pomenuto oklopno vozilo u operativnom stanju, dok američke tenkove „abrams“ ne uvode na bojno polje jer se verovatno plaše da ne bi preživeli sukob sa ruskom vojskom što bi ugrozilo reputaciju SAD.

Takođe se navodi da su ukrajinske snage, usled kontranapada ruske vojske, pretrpele velike gubitke, između ostalog i na dugačkom delu linije fronta u Donbasu.

Autor članka pretpostavlja da upravo zbog toga ukrajinski generali insistiraju na mobilizaciji 500.000 građana.

Kako je ranije saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, vojnu pomoć Ukrajini pružaju 54 zemlje koje su od početka specijalne vojne operacije u te svrhe potrošile preko 200 milijardi dolara. Kijevu je isporučeno preko 1.600 komada raketnog i artiljerijskog naoružanja, preko 200 PVO raketnih sistema, više od 5.220 komada oklopnog naoružanja i preko 23.000 dronova.

Moskva je više puta upozoravala da zapadne isporuke oružja Ukrajini neće promeniti situaciju na bojnom polju, nego da će samo odužiti sukob i povećati broj gubitaka u ukrajinskoj vojsci.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /