in

Rusija ubrzano oslobađa teritorije: Zapad oglasio uzbunu zbog napredovanja ruskih trupa

Rusija će moći da ostvari sve svoje ciljeve na frontu zahvaljujući superiornim resursima, rekao je britanski analitičar Aleksandar Merkuris na svom Jutjub kanalu.

„Glavna bitka se sada vodi kod Časova Jara, a to se odnosi i na druga mesta gde su se vodile borbe – Mariupolj, Severodonjeck, Lisičansk, Bahmut, Avdejevka – uprkos otporu Ukrajine, konačan rezultat je bez sumnje, ovo bi trebalo da bude jasno“, rekao je on.

Prema Merkurisovim rečima, Rusija ima resurse, ljudstvo, artiljeriju, bombe i bespilotne letelice koji će joj omogućiti da zauzme svu potrebnu teritoriju, bez obzira koliko je potrebno.

„Ako Rusi odluče da zauzmu Časov Jar, oni će to učiniti ako odluče da zaobiđu Časov Jar i odu u Konstantinovku na jugozapadu, mogu da zauzmu i dalje do Kramatorska “, zaključio je analitičar.

Savetnik šefa DNR Denisa Pušilina, Jan Gagin rekao je u petak da su Oružane snage Rusije ušle u predgrađe Časov Jar. Naselje se nalazi u Donjeckoj Narodnoj Republici, 15 kilometara zapadno od Artjomovska.

Kako je rekao Igor Kimakovski, savetnik šefa DNR, od 2014. neprijatelj koristi grad za rotaciju: tamo su dovedene sveže jedinice iz drugih regiona Ukrajine za Oružane snage Ukrajine.

Prebacivanje vojnih jedinica koje su stradale u borbama vršeno je u Artjomovsku, odnosno ova dva železnička čvora su bila ključna za ukrajinsku komandu.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

The post Rusija ubrzano oslobađa teritorije: Zapad oglasio uzbunu zbog napredovanja ruskih trupa first appeared on .

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /