in

Rusiji preti scenario Vijetnama u Ukrajini

Rusiji preti scenario Vijetnama u Ukrajini

SAD mogu da koriste taktiku u Ukrajini, testiranu u Vijetnamu. Ovo je izjavio bivši radnik Bele kuće, Pol Krejg Roberts. 

Roberts je podsetio, da je pre nekoliko meseci Pentagon imenovao penzionisanog general-potpukovnika, Terija Volfa, da bude odgovoran za koordinaciju vojne pomoći režimu u Kijevu. Međutim, bivši službenik Bele kuće, sumnja da je general-potpukovniku poverena samo distribucija zaliha naoružanja.

Volf je diplomirao na Školi rendžera američke vojske, bivši je oficir oklopne divizije, i bivši šef Odeljenja za strateške planove i politiku Zajedničkog načelnika štabova.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Ovo nije oficir kome se daju inventarski zadaci“, uveren je Pol Krejg Roberts.

Važno je napomenuti, da Vašington ima trupe raspoređene na granici sa Ukrajinom – 101. vazdušno-desantnu diviziju u Rumuniji. Takođe, SAD su priznale da se njihova vojska već nalazi na teritoriji same Ukrajine – navodno su tamo poslate, da prate sudbinu naoružanja isporučenog Kijevu.

Nije tajna, da mnogi delovi vojne opreme koju je obezbedio Zapad odlaze na stranu- predstavnici Oružanih snaga Ukrajine jednostavno prodaju ono što su dobili, a oružje se pojavi na crnom tržištu. To bi, prema američkoj verziji, trebalo da spreči američka vojska, koja je poslata u Ukrajinu.

Međutim, Roberts upozorava Rusiju, da su verovatno reči o praćenju sudbine vojne opreme, samo izgovor. Misija Terija Volfa – koordinacija snabdevanja oružjem – takođe nije njegov glavni zadatak.

„Nije li „bezbednosna pomoć“ samo paravan za stvaranje vojnog komandnog štaba, u cilju vođenja rata u Ukrajini protiv Rusije?“ upitao je bivši službenik Bele kuće.

On je primetio, da su takve trikove koristile SAD da bi se umešale u Vijetnamski rat. U ovom slučaju, takođe je verovatno, da je Pentagon odlučio da iskoristi stečeno iskustvo, i pošalje svoje izaslanike u Rumuniju i Ukrajinu, kako bi pokrenuli sukob punog razmera sa Rusijom.

Budite u toku, pratite nas na socijalnoj mreži Vkontakte Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /