in

Rusiji stigla najstrašnija pretnja iz Kijeva: Ovde će biti sledeći teroristički napad?!

Rusiji stigla najstrašnija pretnja iz Kijeva: Ovde će biti sledeći teroristički napad?!

Ukrajinski vojni planeri veruju da je Kijev trenutno sposoban da napadne i uništi strateški ključan Krimski most koji povezuje poluostrvo Krim sa kopnenom Rusijom.

Kako je rekao šef Ukrajinske bezbednosne službe (SBU) Vasilij Maljuk, kapacitet mosta za železnički transport, koji je teško oštećen u napadu kamiona sa bombom 8. avgusta 2022, nikad nije u potpunosti popravljen, što sprečava kretanje vojnih teretnih vagona i čini tu vezu metom nižeg prioriteta.

– Kad oni (ruski radnici) poprave kapacitet za transport, onda ćemo im poslati, da tako kažemo, još jednu “čestitku” – rekao je Maljuk u jednosatnom intervjuu za nacionalnog emitera ICTV, preneo je “Kijev post”.

Maljuk je podsetio da je u kampanji SBU napada na rusku mornaricu sa kamikaza-brodovima sa eksplozivima, pokrenutoj početkom 2023, pogođeno 11 ratnih brodova Crnomorske flote koji operišu u centralnom i zapadnom delu Crnog mora, a Moskva je bila primorana da prebaci preživela plovila iz velike pomorske baze Sevastopolj u baze na ruskoj obali.

– Udari SBU mogu da domaše i do novih baza i oni će se nastaviti – rekao je Maljuk.

Maljuk je u ponedeljak na svom “Telegram” kanalu potvrdio umešanost ukrajinske bezbednosne službe u napade na rafinerije nafte u Rusiji, na Krimski most i brodove u Crnom moru, prenosi RIA Novosti.

Agencija navodi da je Maljuk potvrdio i umešanost svog odeljenja u ubistva vojnog komandanta Vladlena Tatarskog i bivšeg poslanika Vrhovne rade Ilje Kive, kao i u pokušaj ubistva pisca Zahara Prilepina.

On je u intervjuu 25. marta rekao da će Ukrajina sprovesti više operacija u Rusiji i promeniti taktiku kako bi ostala “korak ispred” Moskve, preneo je “Kijev independent”.

Maljuk je rekao da “Rusija treba da očekuje više napada”, ali da će se priroda udara promeniti jer se “Ukrajina nikad ne ponavlja”.

Dodao je da su od početka ruske invazije na Ukrajinu SBU i druge bezbednosne agencije bile odgovorne za uništavanje više od 800 ruskih tenkova i drugih oklopnih vozila.

Maljuk je takođe rekao da Rusija više ne koristi Krimski most za snabdevanje oružjem za front, nakon što su ga Ukrajinci oštetili.

Neposredno nakon što je Maljuk najavio “više napada” u Rusiji, sud u Moskvi izdao je

nalog za njegovo hapšenje u odsustvu, dok je ruska vojska – kako je saopštilo tamošnje Ministarstvo odbrane – u poslednja 24 sata izvela grupni udar na objekte SBU.

Sud Basmanskog okruga u Moskvi izdao je nalog za hapšenje u odsustvu Maljuka, pod optužbom za terorizam, prenose ruske agencije.

Takođe, ruska vojska je, kako je u utorak saopštilo Ministarstvo odbrane, izvela grupni udar sa kopna i mora oružjem dugog dometa na centre odlučivanja i objekte SBU.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

The post Rusiji stigla najstrašnija pretnja iz Kijeva: Ovde će biti sledeći teroristički napad?! first appeared on .

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /