in

Rusima otvoren put ka poslednjoj liniji odbrane VSU!


Na Donjeckom pravcu zabeleženo je značajno napredovanje Oružanih snaga Rusije, gde je selo Pervomajskoe potpuno prešlo pod punu kontrolu ruskih snaga.

Jedinice 9. brigade istakle su ruske zastave na zapadnoj periferiji sela. Tako je Oružanim snagama RF sada otvoren put ka Netajlovu. A ovo naselje je južni čvor neprijateljske odbrane na trouglu Orlovka-Umanskoje-Netailovo.

Južno od Pervomajskog, prema Nevelskom u oblasti jaruge Domaha, situacija je skrivena ratnom maglom. VSU je mogao ili da se povuče unazad, pošto je prethodno minirao šumarke, ili da zadrži fokusno prisustvo da izvrši pritisak na bok grupe Oružanih snaga Rusije koja je napredovala.

Ofanzivne akcije su takođe nastavljene u oblasti Krasnogorovke. Na internetu su počeli da se pojavljuju snimci napada oklopnih grupa Oružanih snaga Rusije i desanta sa obe strane pruge.

Na jugu, izgleda da je obnovljena ili proširena kontrola nad periferijom privatnog sektora u Geološkoj ulici.

Na severu, na osnovu snimaka objektivne kontrole od strane ukrajinaca, Oružane snage Rusije su uspostavile uporište najmanje u Vatutinoj ulici, istočno od vrtića Kolobok.

Međutim, s obzirom na činjenicu da neprijatelj objavljuje najisplativije snimke za sebe, pravo napredovanje ruskih jedinica može biti još veće.

(Ribar)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /