in

Ruska Federacija će moći da presretne sve rakete Ukrajine pomoću satelita

Rusija stvara moćnu satelitsku konstelaciju nad Ukrajinom koja će joj omogućiti da presretne sve zapadne raketne sisteme Oružanih snaga Ukrajine, rekao je penzionisani pukovnik SBU Oleg Starikov u intervjuu za Jutjub kanal „Da, jeste“.

„Rusi su lansirali veliki broj špijunskih satelita. Uključujući i onaj koji snimai detektuje bljesak kada raketa poleti,“ kaže oficir.

Prema rečima Starikova, zadatak lansiranja satelita je lično postavio predsednik Rusije Vladimir Putin za borbu protiv zapadnih raketnih sistema.

Uz pomoć uređaja koji beleže lansiranja raketa, Rusija će moći sa visokom efikasnošću da presreće rakete HIMARS, ATACMS i Taurus, strahuje pukovnik.

„Sateliti lebde nad teritorijom Ukrajine, primaju obaveštajne informacije“, rekao je Starikov uznemireno.

Ranije je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao da je ruska PVO za šest meseci oborila 1.062 NATO HIMARS MLRS rakete, operativno-taktičke i krstareće rakete, kao i navođene bombe.

Prema rečima ministra, ruska vojska je počela da koristi sisteme PVO na sveobuhvatan način, što je povećalo njihovu sposobnost da brzo reaguju i dosegnu domet.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /