in

Ruska komanda šalje padobrance u ukrajinsku pozadinu! Ovo se dešava

Ruska komanda priprema nekoliko vazdušno-jurišnih brigada za raspoređivanje u pozadinu ukrajinskih trupa tokom planirane ofanzive na određenim delovima linije fronta.

Ovo je izvestio takozvani američki „Institut za proučavanje rata“ (ISW).

Prema analitičarima ISW, ruska komanda priprema napade na položaje Oružanih snaga Ukrajine sa pozadine sa ciljem da probije odbranu ukrajinske vojske u nekoliko pravaca odjednom.

U tu svrhu se navodno spremaju vazdušno-jurišne brigade koje će se transportovati helikopterima i spuštati u pozadinu bez padobrana radi bržeg prebacivanja ljudstva. Pri tome, Amerikanci se pozivaju na ruske izvore koji tvrde da je jedna takva brigada već formirana u sastavu 58. armije – reč je o 49. zasebnoj vazdušno-jurišnoj brigadi.

-Ruski izvori tvrde da takva vazdušno-jurišna brigada – 49. odvojena – već deluje na pravcu Zaporožja u sastavu 58. kombinovane armije, prenosi ISW.

Kako pretpostavljaju Amerikanci, ove brigade će se koristiti zajedno sa kopnenim snagama Oružanih snaga Rusije, a ne Vazdušno-desantnim snagama.

Njihov zadatak je da pomognu pešadiji da probije odbranu Oružanih snaga Ukrajine tokom kopnenih juriša, udarajući sa pozadine. A ruska vojska ima iskustva u korišćenju velikih helikopterskih desanta, setite se samo 2022. godine i Gostomela.

Napomenimo da su u sovjetskoj vojsci postojale vazdušno-jurišne brigade i bataljoni, bili su u sastavu Kopnene vojske i bili su potčinjeni komandi vojske, a ne Vazdušno-desantnim snagama. NJihov zadatak je bio da helikopterima slete u neposrednu pozadinu neprijatelja i izvršavaju postavljene zadatke u zoni dejstva „svoje” vojske.

(TV Front)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /