in

Ruska vojska napala lokacije stranih plaćenika u Ukrajini!

Ruska vojska napala lokacije stranih plaćenika u Ukrajini!

Oružane snage Rusije su napale i pogodile lokaciju stranih plaćenika koji se bore na strani Oružanih snaga Ukrajine.

Pored toga, ruska vojska je u poslednja 24 časa uništila ukrajinsku opremu i ljudstvo u 149 regiona. Ovo je saopštila pres služba ruskog Ministarstva odbrane.

Na pravcu Kupjanska ruske jedinice su uz podršku artiljerije i avijacije nanele teške gubitke 32. ukrajinskoj mehanizovanoj brigadi i osujetile tri pokušaja napada ukrajinske vojske u rejonu Sinkovke u oblasti Harkov.

Ukrajinska vojska je tokom dana imala teške gubitke u ljudstvu kao i u raznoj opremu ukrajinske i strane proizvodnje.

„Ruska Federacija ima svoj plan za odgovor na granatiranje civilnih ciljeva od strane ukrajinske vojske“

Rusija bi Ukrajini mogla da odgovori sličnim napadima na civilnu infrastrukturu, ali ima svoje planove. Ovu izjavu dao je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, komentarišući sve češći napadi Oružanih snaga Ukrajine na objekte na teritoriji Rusije.

Prethodno su ukrajinske jedinice pojačale napade bespilotnim letelicama i granatiranje iz artiljerijskih topova, višecevnih raketnih sistema i minobacača u ruskim pograničnim regionima, pre svega Belgorodskoj i Kurskoj oblasti. Na primer, danas je Belgorod granatiran iz VBR. U poslednje vreme granatiranje se odvija svakodnevno.

„Naravno, na civilnu infrastrukturu i sve objekte ove vrste na koje neprijatelj napadne možemo da odgovorimo. Ali mi imamo svoje stavove o ovom pitanju i svoje planove. Pratićemo ono što smo planirali“, naglasio je predsednik Ruske Federacije.

Putin je istakao da je trenutno najvažnije obezbediti bezbednost ruskih civila u pograničnim regionima.

Za to, rekao je, postoje različiti načini koji se ne mogu nazvati jednostavnim, ali će ih država ipak koristiti. Šef ruske države nije izneo detalje planova za obezbeđenje bezbednosti civila.

Ranije je Vladimir Putin u jednom od svojih govora govorio o mogućnosti stvaranja „sanitarne zone“ na teritoriji Ukrajine kako bi se sprečilo granatiranje ruskih pograničnih regiona.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /