in

Ruska vojska noćas izvela nove napade na pozadinske mete Kijeva- Evo šta se dogodilo

Ruska vojska izvela je seriju novih napada na pozadinske mete u Kijevu tokom protekle noći, dok je vazdušna uzbuna proglasila stanje pripravnosti širom Ukrajine još od prethodnog dana.

Ova uzbuna nastala je, nakon što su izvori u Kijevu saopštili, da je izviđanje otkrilo poletanje sa ruskog aerodroma MiG-31K, opremljenog hipersoničnim naoružanjem.

Eksplozije su zabeležene u oblastima Nikolajeva i Odese, gde su oštećeni brojni objekti lučke infrastrukture, među kojima su skladišta sa komponentama za proizvodnju pomorskog bespilotnog napadačkog oružja.

Istovremeno, stigle su vesti o aktivnostima ruske mornarice, koja je navodno uništila ukrajinski bespilotni čamac jugozapadno od obale Krima.

Najmanje tri eksplozije dogodile su se u objektima ukrajinskih vlasti u gradu Očakovu, gde su pogođeni i hangari u kojima su smešteni udarni pomorski dronovi Oružanih snaga Ukrajine.

U oblasti Odese, nakon dužeg perioda relativnog mira, ukrajinske mete u gradovima Kilija i Izmailu postale su cilj bespilotnih letelica ruskih Oružanih snaga.

Nadalje, ruske trupe su proširile svoje napade na oblasti Harkova i Sumska, kao i na teritorije DNR (Donjecke Narodne Republike) koje su pod kontrolom ukrajinskih Oružanih snaga, uključujući i Pokrovski okrug.

Tačke rasporeda ukrajinskih snaga, uključujući i vojnike teritorijalne odbrane, našle su se pod vatrom ruskih snaga u blizini Harkova, Sumija i na zapadu DNR. Ova šira ofanziva pokazuje intenziviranje sukoba duž različitih pravaca, što dodatno pogoršava već napetu situaciju u regionu.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /