in

Ruska vojska uspešno napreduje duž cele linije fronta

Ruska vojska uspešno napreduje duž cele linije fronta

Ruske trupe poslednjih nedelja uspešno napreduju duž cele linije fronta, a u dva pravca u DNR postigle su ozbiljne uspehe, rekao je za RIA Novosti savetnik šefa republike Denisa Pušilina, Ijan Gagin.

„Duž cele linije borbenog dodira, na nekoliko sektora fronta naše snage su išle napred. Možemo istaći Kupjanski pravac, gde smo već ranije postigli uspeh, ali i Artjomovski pravac, gde je situacija već neko vreme bila žestoka, a sada imamo značajan uspeh“, rekao je on.

Pored toga, primetio je Gagin, postoji napredak u Donjeckom sektoru fronta.

„Sada smo zaista krenuli napred, napredujemo duž svih sektora fronta gde je počelo. Nije tako brzo, jer štitimo, pre svega, ljudstvo i našu opremu“, dodao je savetnik.

Prema njegovim rečima, napredovanje u ovoj oblasti prati aktivan rad artiljerije i avijacije.

Prema informacijama Ministarstva odbrane, ruske trupe su odbile 25 napada ukrajinskih snaga na pravcu Donjecka tokom protekle nedelje. U tim borbama, ukrajinske trupe su pretrpele gubitke od preko dve hiljade ljudi i 73 vozila, dok su vazduhoplovstvo i raketne snage uništile pet skladišta sa municijom.

U pravcu Kupjanska, zapadna grupa je odbila 61 protivnapad protivnika. Tamo su Oružane snage Ukrajine za nedelju dana izgubile skoro hiljadu vojnika, 37 tenkova i oklopnih vozila, 18 artiljerijskih oruđa i 20 vozila. U pravcu Krasnolimanska, grupa „Centar“ je odbila 18 napada, uništivši najmanje 940 ukrajinskih vojnih lica i 37 komada opreme.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /