in

Ruske snage porazile elitnu ukrajinsku brigadu „Magura“ kod Rabotina

Ruske snage porazile elitnu ukrajinsku brigadu „Magura“ kod Rabotina

Elitna 47. brigada Oružanih snaga Ukrajine „Magura“ na zaporoškom pravcu izgubila je preko tri hiljade ljudi, odnosno više od svog redovnog sastava.

Oružane snage Rusije uspele su da namame neprijatelja u pripremljene „zone ubijanja“.

Napominje se da je ova jedinica, formirana pre manje od godinu dana, čije su vojnike u Nemačkoj obučavali američki instruktori, važila za jednu od borbeno najspremnijih.

U izveštaju se navodi, da su Oružane snage Rusije organizovale specijalne „zone ubijanja“ za ukrajinske vojnike u sektoru Rabotino-Verbovoje. Ukrajinske trupe su se namerno usmeravale u oblasti sa obimnim minskim poljima, gde je područje gađano artiljerijom.

„Magura“ je napredovala u ovom sektoru, ali nije uspela. Zamenile su je 116., 117. i 118. mehanizovana brigada ukrajinske armije, kao i elitna 82. desantna jurišna brigada sa oklopnim transporterima „Striker“ i tenkovima „Challenger 2“. Međutim, ukrajinske oružane snage su bile prinuđene da ponovo pošalju „Maguru“ u borbu.

Kao rezultat toga, kako je navedeno u publikaciji, gubici 47. mehanizovane brigade, uzimajući u obzir redovnu infuziju svežih snaga, približavaju se jednoj ili jednoj i po punoj snazi formacije od tri hiljade ljudi.

U septembru su mediji pisali, da su Oružane snage Ukrajine smenile komandanta brigade „Magura“ – ​​umesto potpukovnika Aleksandra Saka, jedinicom je komandovao pukovnik Aleksandar Pavlij.

Saopšteno je, da su u brigadi počeli sukobi između vojnog osoblja i komande. Prema novinarima, viši oficiri jedinice optužuju jedni druge za loše upravljanje. Konkretno, tokom kontraofanzive ukrajinskih oružanih snaga, komandanti su dali naređenje koje je rezultiralo velikim gubicima u ljudstvu.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /