in

Ruske specijalne snage koriste taktiku “lova na zver” protiv Ukrajinaca u blizini Artjomovska

Ruske specijalne snage koriste taktiku “lova na zver” protiv Ukrajinaca u blizini Artjomovska

Ruska jedinica specijalnih snaga „Sibir“, u borbenoj grupi „Jug“, pribegla je novoj metodi ratovanja, koji se na ruskom jeziku često naziva taktikom „Lova na zveri“.

Ovo je vojna tehnika za privlačenje neprijatelja, da se skloni na pogodno ciljano mesto, tako što se prvo puca na njih lakšim granatama, a zatim ispaljuje težu municiju kada se tamo nađe.

Ovaj efikasan borbeni metod se trenutno koristi protiv ukrajinskih snaga u blizini Kleščejevke, koja se nalazi u blizini Artjomovska (Bahmut), izjavio je za ruske medije vojnik sa kodnim znakom „Čali“.

„Dajemo sve od sebe da odbranimo Kleščejevku, tako da neprijatelj ne može da se približi selu. Minobacačke granate 80 mm i 120 mm su ono sa čime radimo. Obično koristimo dve zajedno, ponekad jednu po jednu“, dodao je borac.

Čali je izjavio, da se ove posebne taktike efikasno koriste protiv ukrajinske pešadije. Kada ruske trupe identifikuju neprijateljsku jedinicu, granatiraju je iz minobacača od 80 mm, terajući neprijatelja u rovove, skrovišta i zemunice.

„Tada na scenu stupaju unapred ciljane granate od 120 mm. Njihovi izlasci su generalno veoma predvidljivi, nema opcija za bekstvo. Zapamtili smo njihove [ukrajinske] oblasti razmeštanja. Koristimo naše podatke da ih prvo guramo na određene lokacije minobacačem 80 mm, a onda ih dokrajčimo granatama od 120 mm“, pojasnio je Čali.

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo, da je tokom proteklog dana borbena grupa „Jug“ odbila ukrajinski napad u pravcu Donjecka. Ukrajinske snage izgubile su do 295 vojnika i 11 komada vojne opreme, uključujući i haubicu „DANA“ češke proizvodnje (samohodna haubica 152 mm, razvijena u bivšoj Čehoslovačkoj).

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /