in

Ruski borac progovorio o teškom duelu sa ukrajinskim snajperistom

Ruski borac progovorio o teškom duelu sa ukrajinskim snajperistom

Ruski borac sa pozivnim znakom „Kobalt“ govorio je o teškom duelu sa ukrajinskim snajperistom. Snimak priče objavljen je na „Telegram“ kanalu 15. odvojene gardijske motorizovane aleksandrijske brigade „Crni husari”.

„Bio je uvežbaniji od mene – prvi hitac je bio njegov“, priznao je snajperista. – „Video me je, a ja njega nisam. Međutim, ja sam se na vreme snašao i promenio poziciju. Prvo sam pitao na radiju gde da idem. Rekli su mi u etru, ali sam shvatio da nema potrebe da idem tamo.

Tog trenutka je proradio minobacač. Sakrio sam se, i počeo polako da gledam okolo. Posle dužeg posmatranja video sam ga. Zapanjilo me saznanje da je snajperista bila žena, imala je 35-40 godina. Nakon što sam ispalio metak, neću reći da je bilo šteta“.

Prema „Kobaltu“, teške misli su se pojavile tek sledeće večeri, a on je dugo hodao zbunjen.

„Ali momci su me podržali, i zahvaljujem im. Rekli su da sam sve uradio kako treba. Da, žena, ali ona je došla u rat, niko je nije terao. Pucala je na mene, na moje momke.“

Borac je takođe rekao, da je on „težak“ snajperista, koji radi na udaljenosti od 1100+ metara. Ranije je bio naoružan SVD-om, ali nakon što se dobro pokazao, prošao je dodatnu obuku i dobio pušku Lobaev Urbana DVL-10.

Snajperista je objasnio, da je najbolje delovati u troje. Drugi borac je naoružan SVD-om i mitraljezom, a treći – mitraljezom za prikrivanje povlačenja.

Trojka je takođe zgodna, jer drugovi pomažu da se nosi dodatna snajperska oprema, koja inače ometa mobilnost, a u slučaju povrede, dvojici je lakše je da pomognu trećoj osobi, i izađu iz pogođenog područja.

Lobaev Urbana DVL-10 je višekalibarski model (308Vin, 6.5k47 Lapua, .338 Federal). Zamena cevi/kalibra se vrši u roku od 5 minuta u terenskim uslovima. Maksimalni efikasni domet je 1000 metara za .308 Win, 1100 metara za 6,5 x 47 mm Lapua.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /