in

Ruski gas nastavlja da teče kroz Evropu, uprkos navodnim odbijanjima

Ruski gas nastavlja da teče kroz Evropu, uprkos navodnim odbijanjima

Rusija snabdeva Evropu gasom prema ugovorima sa austrijskim čvorištem, iz kojeg gas ide u druge zemlje EU, kao i u zemlje Jugoistočne Evrope, kaže Aleksej Miler

Ruski gas nastavlja da se isporučuje u nekoliko evropskih zemalja, koje su ga prethodno navodno odbile, izjavio je šef „Gasproma“ Aleksej Miler.

„Molekuli u magistralnom gasovodu nemaju nacionalnu boju. Transakcije razmene su prilično uobičajene, a znamo da se ruski gas isporučuje mnogim zemljama koje su izjavile da ne žele više da troše ruski gas“, kazao je Miler u intervjuu novinaru Pavlu Zarubinu u programu „Moskva.Kremlj.Putin“.

Prema njegovim rečima, „Gasprom“ snabdeva Evropu gasom prema ugovorima sa austrijskim čvorištem, iz kojeg gas ide u druge zemlje EU, kao i u zemlje Jugoistočne Evrope.

„Ruski gas na evropskom tržištu nije dostupan u malim količinama, čak i u onim zemljama koje govore da ruskog gasa nema na njihovom nacionalnom tržištu. To nije tačno“, istakao je Miler.

Kako je dodao, „Gasprom“ isporučuje gas velikom evropskom gasnom čvorištu u Baumgartenu, u tranzitu preko teritorije Ukrajine, a posebno preko ruske kompresorske stanice „Sudža“.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

(RT)


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /