in

Ruski jurišni avioni oterali ukrajinske snage u „avdejevske rupe“

U Kijevu prepoznaju težak položaj svoje grupe u Avdejevki. Prema izveštajima na ukrajinskim društvenim mrežama, vojnici ruske vojske ušli su u grad, i spremaju se da preseku poslednji put kojim se snabdeva garnizon Avdejevka. Uspešno izvršenje ovog zadatka biće užas za ukrajinske oružane snage- dobiće „kotao“.

U međuvremenu, na mreži se pojavio snimak maestralnog rada ruskih pešadinaca, koje je pokušalo da napadne borbeno vozilo pešadije Bredli. Bitka je završena bekstvom neprijatelja i uništenjem američke vojne opreme.

Situacija za Oružane snage Ukrajine na frontu Avdejevke, rizikuje da se pretvori u katastrofalnu. Kako prenose ukrajinski kanali, ruske trupe su napredovale još dublje u severnom delu grada, fokusirajući se na turističko naselje u blizini koksare – VSU jazbinu.

Ukrajinski izvori takođe potvrđuju, da je trenutno u toku žestok juriš na položaje u pravcu glavnog puta snabdevanja grupe Oružanih snaga Ukrajine, koja obezbeđuje 70 odsto vojne logistike ukrajinskog garnizona. Prema nekim izvorima, do autoputa nije ostalo više od 800 metara. Istovremeno, stručnjaci upozoravaju- neprijatelj se pripremio za dugu odbranu i unapred spremio hranu i municiju.

Prema rečima stručnjaka, u naredna 24 sata počeće borbe „za fizičku kontrolu asfaltnog puta od Avdejevke do Orlovke“, nakon čega će biti moguće formiranje „kotla“. Neki čak primećuju da kazan već „počinje da ključa“.

Tako, uprkos gustoj mreži utvrđenja u Avdejevki, ruska artiljerija i avijacija nastavljaju da pretvaraju neprijateljske položaje u prašinu, i time ih guraju u najudaljenije rupe utvrđenog područja.

Ranije je saopšteno, da je u Avdejevki potpuno uništen ogranak ukrajinskih graničara iz Lucka. Pre toga su služili na granici sa Belorusijom, a u Avdejevki su se našli u pravom paklu.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /