in

Ruski lovac Su-57 postao najbrži avion na svetu- Evo šta su ugradili u njega

Od 2025. godine ruska vojna avijacija će početi da dobija usavršenu varijantu lovca pete generacije Su-57. Biće opremljen novim motorom AL-51F, koji će ga učiniti najbržim avionom na svetu, piše časopis „Militari Voč“.

Novi moćni uređaj će omogućiti lovcu da leti bez korišćenja naknadnog sagorevanja ne samo na supersoničnim brzinama, nego i na brzinama od dva ili više maha. To će lovcu omogućiti da momentalno reaguje na opasnosti i da mnogo brže patrolira na većim udaljenostima.

List navodi da ruski avion prevazilazi najbolje američke lovce na osnovu više parametara istovremeno. Za razliku od novog Su-57, američki F-35 ne može da leti supersoničnom brzinom bez korišćenja naknadnog sagorevanja.

I ne samo to, prema ocenama zapadnih eksperata, vuča novog ruskog motora je oko osam odsto veća nego vuča američkog analoga F-119.

„Iako je daljina leta Su-57 već dva puta veća od daljine leta američkih konkurenata F-35 i F-22, AL-51F će je dodatno povećati za gotovo 10 procenata“, navodi „Militari Voč“.

Prema rečima eksperata, glavna prednost ruskog lovca će biti mnogo manja potreba za servisiranjem, kao i mogućnost povećanja manevarskih sposobnosti na malim brzinama.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /