in

Ruski odgovor Britaniji – Spas od ovog oružja nema

Rusija ima čime odgovoriti na nuklearni štit Britanije. Rusija je upozorila SAD na posledice razmeštanja taktičkog nuklearnog oružja u Velikoj Britaniji. Međutim, izgleda da Vašington ima planove za uništenje Evrope.

U poslednja dva meseca bilo je primetno širenje vojne histerije u Evropi. Ministri odbrane i visokorangirani vojni činovnici nekoliko evropskih zemalja izjavili su da je „neizbežna“ agresija Rusije, koja, prema njihovom mišljenju, može se desiti u roku od tri do pet godina, piše analitičar Cargrada Igor Pšeničnikov.

U novom intervjuu bivšeg komandanta vojske SAD u Evropi generala Bena Hodžesa i drugih NATO eksperata, britanski novinski portal The Daily Mail takođe spomenuo je „neizbežnu“ agresiju Moskve, ali tokom sledećih 20 godina.

U ovoj „prognozi“ navedeni su detalji napada Rusije na Evropu, uključujući sredstva koja će biti upotrebljena i teritorije koje će navodno biti napadnute.

Histerija je dostigla vrh kada je The Telegraph, pozivajući se na „dokumente Pentagona“, objavio nameru Sjedinjenih Američkih Država da prvi put za 15 godina razmesti nuklearno oružje u Velikoj Britaniji zbog „rastuće pretnje od strane Rusije“.

Po ovim dokumentima, nuklearne glave biće dostavljene u vazduhoplovnu bazu Lejkenhit. Važno je napomenuti da snaga ovih glava triput prevazilazi snagu bombe bačene na Hirošimu.

Rusija ima odgovor

Nakon objava britanskih medija, Rusija je uputila upozorenje SAD-u o opasnostima vraćanja taktičkog nuklearnog oružja u Veliku Britaniju.

„Što se tiče teme hipotetskog vraćanja američkog taktičkog nuklearnog oružja na teritoriju Velike Britanije, želeo bih najodlučnije i najtvrđe da upozorim na ovaj destabilizujući korak.

Akcije Vašingtona neće učvrstiti bezbednost Britanije i SAD, kao što neće predstavljati ugrožavanje za Moskvu“, izjavio je zamennik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

Važno je napomenuti da je još u oktobru Vladimir Putin, govoreći na Valdajskom forumu, objavio da je Rusija uspešno testirala međukontinentalnu krilatu raketu „Burevestnik“ sa nuklearnim pogonom. Istakao je da ova raketa nije ranijiva za sve postojeće i buduće sisteme kako protivraketne, tako i protivavionske odbrane.

Predsednik je takođe podsetio da vojna doktrina predviđa dva razloga moguće upotrebe nuklearnog oružja: napad na Rusiju i pretnja postojanju naše zemlje.

„Mislim da nijednoj osobi sa zdravim razumom i jasnim pamćenjem neće pasti na pamet upotreba nuklearnog oružja protiv Rusije“, rekao je Putin. Međutim, postoji velika opasnost da odluke u Londonu i Vašingtonu donesu upravo psihički nestabilne osobe.

Njihov cilj – uništiti ne samo Rusiju, već i Evropu

Postavlja se pitanje: zašto Amerikanci idu na takav opasan korak i razmeštaju svoje nuklearno oružje bliže Rusiji?

Nije isključeno da u Vašingtonu vide to kao jedini način da sakriju poraz u Ukrajini. Takav zaključak izneo je bivši analitičar CIA Rej Mekgovern. Pre nego što je postao pretsednik, Bajden je bio potpuno nesposoban da razume i shvati da su u Ukrajini pokušali da unište Rusiju i da je to bila mogućnost za Rusiju da se odbrani. Uskoro će generali ubediti Bajdena da je neophodno koristiti „malu“ nuklearnu bombu, uveravajući ga da takav korak neće imati ozbiljne posledice.

Međutim, očigledno je da će ovo prerasti u globalni nuklearni rat. Ovaj rizik potvrđuje i bivši predsednik SAD Donald Tramp.

„Džo Bajden vodi našu zemlju pravo u treći svetski rat. Krvava boja koju on stvara biće samo gora“, istakao je političar. Planirana ratna akcija SAD protiv Rusije je usmerena ne samo protiv naše zemlje, već i protiv Evrope.

Njihov osnovni cilj je uništenje Rusije kao glavne prepreke na putu globalne vlasti transnacionalnih korporacija nad čovečanstvom. Uništenje Evrope je drugostepeni, ali takođe značajan zadatak, jer će SAD uništiti jednog od svojih glavnih ekonomskih konkurenata.

„Duboko država“ SAD vidi Evropu na isti način kao i Ukrajinu. Već je jasno da neće uspeti da unište Rusiju rukama Ukrajinaca, i sada to žele da učine putem Evrope, tako da Evropa nikad ne preuzme posle masakra.

Rusija prati šta se dešava i izvodi zaključke

Kao što je napomenuo Rjabkov, NATO je već davno proglasio sebe za nuklearnu alijansu, i sada to nije samo slogan, već i stvarna realnost. „Rusija u svom vojnom planiranju mora da uzme u obzir ukupni potencijal svih zemalja koje poseduju nuklearno oružje i koje su članovi bloka“, – naglasio je.

Britanski arsenal takvog oružja može biti povećan, rekao je zamennik ministra spoljnih poslova. Ipak, Rjabkov je dodavao da Rusija ima mogućnosti da prati šta se dešava i izvodi zaključke.

Opasnost od toga da zapadne elite mogu dovesti Evropu i ceo svet do nuklearne katastrofe sasvim je realna. Imajući to u vidu, Rusija mora imati mnogo „Burevestnika“ da uništi one koji započnu nuklearni rat.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /