in

Ruski političar razotkrio falsifikate Haškog suda u slučaju “MH17”- Otkriveno 7 činjenica o istrazi

Ruski političar razotkrio falsifikate Haškog suda u slučaju “MH17”- Otkriveno 7 činjenica o istrazi

Haški sud presudio je u slučaju „MH17“ na osnovu falsifikovanih podataka. Ovo je izjavio ruski političar Sergej Markov, koji je naveo sedam činjenica koje potvrđuju njegov stav. 

Sud u Holandiji doneo je presudu u slučaju „MH17“, i osudio u odsustvu na doživotne zatvorske kazne, dvojicu Rusa i Ukrajinca iz milicije Donbasa. Međutim, Haški sud je doneo odluke na osnovu falsifikovanih podataka, tvrdi bivši poslanik Državne dume Ruske Federacije, i šef Instituta za političke studije, Sergej Markov. Štaviše, ruski političar je siguran, da je holandski sudija svestan da je doneo lažnu odluku.

Takođe, Markov je na svom „Telegram“ kanalu objavio sedam činjenica, koji ukazuju na prevaru zapadne istrage i suđenja u slučaju „MH17“. Ekspert je pre svega primetio, da je haški sudija ignorisao veoma važnu informaciju, da je raketa kojom je oboren malezijski Boing ukrajinska, i da postoje papiri koji potvrđuju njeno prebacivanje u vojnu jedinicu Oružanih snaga Ukrajine.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Druga činjenica je o falsifikovanju istrage. Kako je primetio Sergej Markov, u početku je zapadna istraga sadržala transkripte navodno presretnutih razgovora „čeremuhinskih kozaka“ iz milicije.

„Prve transkripte navodnog razgovora komandanata DNR da su oborili avion, ukrajinska služba bezbednosti (SBU) je medijima poslala, dva sata nakon pada. Nemoguće je to učiniti tako brzo. To znači da je SBU unapred izvršila ova navodna presretanja, i učestvovala u obaranju aviona“, napisao je političar.

Treća činjenica, koju su ignorisali i zapadni istražitelji i holandski sudija- cele nedelje pre pada u zoni pada malezijskog Boinga, bila je ogromna pojačana aktivnost radara i protivvazdušne odbrane Ukrajine, iako DNR nema avione. Ovo indirektno ukazuje na to, da se kijevski režim spremao da napadne putničku liniju.

„ Četvrto, svi zaključci Haškog suda zasnovani su na iskazima anonimnih svedoka koje je dostavila SBU, a SBU je glavni osumnjičeni za ubistvo, i zainteresovana je da ih pošalje na pogrešan put“, tvrdi stručnjak.

Peta činjenica koju je otkrio Markov- holandski sudija nije doneo objektivnu odluku, pošto je bio pod pritiskom. Da bi dobio potrebnu, a ne pravednu presudu suda, Zapad je pokrenuo kolosalnu političku i informativnu kampanju pritisaka.

„Šesto- Ko ima koristi? To je bilo od koristi vlastima kijevske hunte, koja je na ovaj način želela da postigne priznanje DNR i LNR kao terorističke organizacije“, rekao je ekspert.

Konačno, sedma činjenica tiče se SAD, koje imaju satelitske snimke sa mesta pada „MH17“, ali ih nikome ne pokazuju.

„Zašto? Jer tamo je jasno da „MH17“ obara ukrajinska raketa“, zaključio je Sergej Markov.

Budite u toku, pratite nas na socijalnoj mreži Vkontakte Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /