in

Ruski potpukovnik napravio pometnju na Zapadu: Znači li ovo da Rusi idu do Poljske, da izlaze na Dunav..!

Demilitarizovana zona između Ruske Federacije i Ukrajine trebalo bi da bude najmanje 300 kilometara, rekao je vojni ekspert, rezervni potpukovnik Andrej Maročko.

Ovako je Maročko prokomentarisao Južnom novinskom servisu izjavu gubernatora Hersonske oblasti Vladimira Salda da bi demilitarizovana zona duboko u Ukrajini duž granice sa Ruskom Federacijom trebalo da bude najmanje 150 kilometara.

– Ovde ne mogu da se složim sa guvernerom Hersonske oblasti, jer 150 kilometara nije domet koji može da zaštiti civile. Neophodno je, pre svega, poći od taktičko-tehničkih karakteristika snaga i sredstava koja su sada na raspolaganju u Ukrajini. I želim da napomenem da sada imaju u upotrebi iste rakete dometa do 200 km i više – rekao je Maročko.

On je podsetio da neprijatelj ima i krstareće rakete sa vazdušnim lansiranjem i bespilotne letelice, koje mogu da pređu razdaljinu od oko 400 kilometara.

– Dakle, domet od 150 kilometara je početni domet, koji neće dozvoliti granatiranje mirnih gradova i područja korišćenjem istog standardnog artiljerijskog oružja. To su samohodna haubička artiljerija i raketna artiljerija starog tipa – rekao je vojni ekspert.


On je takođe dodao da savremeni američki MLRS može da puca na velike udaljenosti, a snabdevanje Kijeva oružjem iz zapadnih zemalja nastavlja se sa stalnim povećanjem dometa isporučenih topova.

S tim u vezi, prema rečima Maročka, linija fronta od ruskih granica mora biti pomerena najmanje 300 km unazad, a s obzirom da kako ruska ofanziva napreduje, sve više teritorija je pod kontrolom Ruske Federacije, ovo rastojanje bi trebalo da se povećava. kako ruske oružane snage napreduju.

– I opet, ne smemo zaboraviti da je glavni zadatak specijalne vojne operacije upravo demilitarizacija Ukrajine. Samim tim, pomeranjem fronta unazad nećemo u potpunosti postići rezultate koji su nam potrebni i nećemo ispuniti zadatke koje nam je postavio Vrhovni komandant. Dakle, treba da oslobodimo celu Ukrajinu do njenih takozvanih granica u bivšoj Ukrajinskoj SSR – zaključio je vojni ekspert.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

The post Ruski potpukovnik napravio pometnju na Zapadu: Znači li ovo da Rusi idu do Poljske, da izlaze na Dunav..! first appeared on .

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /