in

Ruski radari otkrili NATO avione kako lete prema Krimu!

Ruski radari otkrili NATO avione kako lete prema Krimu!

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je, da su radarski sistemi za osmatranje, javljanje i navođenje, iz sistema praćenja situacije u vazdušnom prostoru, otkrili tri vazdušna cilja iznad voda Crnog mora, koji lete ka državnoj granici Ruske Federacije.

„Borbeni avion Su-27 iz sastava dežurnih snaga protivvazdušne odbrane, je pozvan da spreči narušavanje državne granice Ruske Federacije“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Kako je navedeno, ruski borbeni avion identifikovao je vazdušne mete kao avion dugog dometa za rano radarsko otkrivanje i kontrolu, E-3F i dva višenamenska lovca Rafale-S francuskog ratnog vazduhoplovstva.

„Kako se ruski borbeni avion približio, strani vojni avion je izvršio polukružno okretanje sa državne granice Ruske Federacije i napustio vazdušni prostor iznad Crnog mora“, dodaje su u saopštenju.

Ruski avion se bezbedno vratio na svoj matični aerodrom.

„Nije bilo povrede državne granice Ruske Federacije“, dodaje se.

Ruski borbeni avion je izvršio let u strogom skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora, iznad neutralnih voda bez prelaska vazdušnih ruta stranih aviona.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /