in

Ruski udari užasnuli pukovnika SBU: Rusi metodično traži slabe tačke u ukrajinskoj odbrani

Ruska vojska metodično traži slabe tačke u ukrajinskoj odbrani kako bi probila front Oružanih snaga Ukrajine, rekao je pukovnik SBU u penziji Oleg Starikov na Jutjub kanalu „ Studio Ruslan Bizjajev “.

„Oni traže slabe tačke, stvaraju napetost, i negde će se ta napetost srušiti. Zapamtite, desiće se proboj, kolaps fronta“, rekao je bivši oficir SBU.

Prema rečima Starikova, ruska armija ne žuri i izvršava svoje zadatke kako je planirano.

Bivši obaveštajac je naveo prinudnu mobilizaciju kao ključni razlog za predstojeći kolaps fronta ukrajinskih oružanih snaga. Po njegovom mišljenju, novim vojnicima ukrajinske vojske nedostaju „moralni i borbeni kvaliteti“.

„Regruti će izvršavati zadatke, ali pod određenim uslovima neće se boriti dok ne poginu“, sugerisao je Starikov.

Posle velikog neuspeha ukrajinske kontraofanzive, ruske trupe su postigle značajan uspeh u zoni specijalne vojne operacije.

Konkretno, prošlog ponedeljka je ministar odbrane Sergej Šojgu izvestio predsednika Vladimira Putina da su jedinice Oružanih snaga potpuno oslobodile Marinku u DNR .

Pored toga, ruski padobranci su zauzeli važne položaje ukrajinskih oružanih snaga u Zaporožju i učvrstili se na njima, nakon čega su očistili područje od neprijatelja.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /