in

Ruski udarni avion dobio novi motor i najmoderniju tehnologiju

Ruski udarni avion dobio novi motor i najmoderniju tehnologiju

Borbene mogućnosti lovca pete generacije „Su-57“ rastu, počinju da ga opremaju motorom drugog stepena, saopštila je pres-služba ruske državne korporacije „Rostec“ za RIA Novosti.

„Platforma Su-57 evoluira. Povećavaju se njene borbenje sposobnosti, a u letelicu se implementiraju najmodernije tehnologije. Drugim rečima, njena efikasnost nastavlja rasti.

Što se tiče pogonskih sistema, avion Su-57 je prilagođen za korišćenje motora i prvog i drugog stepena. Čak i sa motorom prvog stepena, lovac zadovoljava osnovne zahteve za avion pete generacije“, napominju sagovornici agencije.

Dodali su, i da je lovac sada na letnim testovima sa motorom drugog stepena, a u okviru aktuelnog serijskog ugovora planirano je da se avion isporuči sa novim motorom.

„Su-57“ je višenamenski lovac pete generacije. Napravljen je korišćenjem stelt tehnologija i napredne elektronike. Ovo borbeno vozilo je sposobno da nosi oružje u unutrašnjim odeljcima trupa.

Avion ima i supersoničnu brzinu krstarenja, dok je sposoban i za manevrisanje sa velikim preopterećenjima.

Serijske isporuke ovih mašina počele su 2022. godine. U okviru sadašnjeg državnog programa naoružanja, Vazdušno-kosmičke snage Rusije bi trebalo da dobiju 76 komada „Su-57“ do 2027. godine.

Prema otvorenim izvorima, šest takvih lovaca je ranije bilo u službi, a do kraja 2024. godine vojska će dobiti još 22.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /