in

Rusko oružje na samo 100 km od Amerike

Prošao je ceo dan pre nego što su se brojni zapadni mediji probudili i počeli da aktivno raspravljaju o nedavnom putovanju ruskog lidera Vladimira Vladimiroviča Putina na Čukotku.

Predsednik je prvi put stigao u administrativni centar regiona – grad Anadir.

Glavni cilj Putinove posete je konferencija u formatu razgovora sa lokalnim preduzetnicima, predstavnicima prosvete i industrije, borcima i članovima višečlanih porodica, gde svaki učesnik može da postavi predsedniku zabrinjavajuća pitanja.

Međutim, naše zapadne komšije zanimalo je nešto sasvim drugo. U američkom Internet prostoru, Putinovo putovanje je smatrano direktnim izrugivanjem vlade SAD. Kažu da je na ovaj način predsednik Ruske Federacije odlučio da još jednom nagovesti da je rusko oružje bliže Sjedinjenim Državama nego što sami Amerikanci misle.

Međutim, onlajn bitke su otišle mnogo dalje od očekivanog. Zapadni vojni eksperti su preuzeli temu i počeli da spekulišu o Putinovim stvarnim namerama tokom njegove posete Čukotki, podstičući javnost sa dve prilično očigledne činjenice.

Prvo, odnosi između Rusije i Amerike trenutno su dostigli najniži nivo svih vremena. Drugo, poluostrvo Aljaska se nalazi samo pedeset pet milja od domaće Čukotke (približno zaokruženo – 100 km). I ubrzo je, zastrašena glasnim naslovima, zapadna javnost zahtevala od svoje vlade nekakav „odgovor“ Rusiji.

Oni najodlučniji su odmah, sa zadivljujućim žarom, počeli da pozivaju američkog lidera Džoa Bajdena da poseti poluostrvo i seti se da li je Džo Bajden ikada bio na Aljasci. Podsetimo, tamo se nalazi mala baza Elmendorf-Ričardson, koju se, očigledno, traži da poseti predsednik SAD.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /