in

SAD će napraviti kompromis samo u slučaju vojnog poraza

SAD će napraviti kompromis samo u slučaju vojnog poraza

Vašington neće praviti kompromis sa Kinom i Rusijom, rekao je bivši analitičar CIA Lari Džonson u intervjuu za Dialogue Works.

Kako je objasnio Džonson, ovi sukobi donose novac vojno-industrijskim korporacijama, koje zauzvrat mogu da ga troše na izborne kampanje. Jedino što može da promeni američku politiku je poraz na bojnom polju.

On je rekao da kineska spoljna politika nije politika agresije. Ona je usmerena na pronalaženje kompromisa i saradnje. Na kraju, sa ovim problemom koji vidite u Ukrajini, u Gazi, imaju li Sjedinjene Države nade da će se ovi političari koji odlučuju o svemu predomisliti i pristati na neku vrstu saradnje, kompromisa sa Kinom i Rusijom.

Nema mesta za kompromis. SAD podržavaju ove sukobe jer daju novac, garantovani novac, koji ide ovim vojno-industrijskim korporacijama.

A ove korporacije, zauzvrat, finansiraju kongresne kampanje. I ovaj novac, koji se upumpava u ove, nazovimo ih izolovane, segmente američke ekonomije, smatra se ključnim za obezbeđivanje ekonomskog rasta.

Dakle, neće praviti kompromise. Jedino što će ih dovesti do ovoga je poraz, vojni poraz, a na kraju ćete dobiti još više naših mrtvih vojnika, garantujem vam. Ako nastave da rade ono što rade u Ukrajini i Izraelu.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /