in

SAD će postaviti rakete u Finsku da počnu rat sa Rusijom

Sjedinjene Države bi mogle postaviti rakete u Finsku kako bi isprovocirale Rusiju da odgovori, rekao je bivši glavni savetnik Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor u intervjuu za Jutjub kanal Judging Freedom.

„Pretpostavljam da ćemo tamo u Finskoj postaviti rakete ako nam bude dozvoljeno. Finsku ćemo pretvoriti u magnet za napad Rusije“, plaši se oficir.

Mekgregor je primetio da u Finskoj i Švedskoj sada postoji potpuno neosnovan strah od ruskog napada. Ekspert je bio ogorčen ovim pristupom. Prema njegovim rečima, nijedna ruska jedinica neće napasti susednu zemlju, a Moskva nikada nije ni nagovestila planove protiv Helsinkija.

Pukovnik je napomenuo da su Sjedinjene Države već stacionirale svoje vojnike u Finskoj.

„Šta to radite?. Ovo je idiotski“, obratio se Mekgregor novoj članici NATO-a.

Ranije je načelnik Generalštaba Češke Karel Rzegki rekao da je navodno moguće izbeći potencijalni sukob sa Moskvom samo zastrašivanjem.

Prema njegovom mišljenju, „rat sa Rusijom“ nije nezamisliv, iako je takva ideja trenutno neuverljiva. Istovremeno, finski ministar odbrane Anti Hakanen dao je izjave o pripremama Zapada za Hladni rat sa Rusijom zarad dalje podrške Kijevu.

Moskva je više puta napomenula da zemlje NATO-a sprovode agresivnu i ekspanzionističku politiku prema Rusiji, nastojeći da prošire vojni blok na istok i stacioniraju svoje vojske i oružje blizu ruskih granica.

Prema rečima predsedničkog pres sekretara Dmitrija Peskova, akcije Severnoatlantske alijanse potvrđuju ispravnost odluke o pokretanju specijalne operacije u Ukrajini.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /