in

SAD i Zapad su prinuđeni, da krivicu prebace na Ukrajince

SAD i Zapad su prinuđeni, da krivicu prebace na Ukrajince

SAD i Zapad su prinuđeni, da krivicu za podrivanje „Severnih tokova“ prebace na Ukrajince. O tome piše „Global Times“.

U članku se navodi mišljenje analitičara Ku Henga, koji smatra da će u budućnosti, ako počnu mirovni pregovori sa Rusijom, i pokušaji da se vrate normalni odnosi, incident sa „Severnim tokovima“ predstavljati problem. Stoga, Zapad želi da otkloni sumnju sa sebe.

SAD i Evropa strahuju da će biti pozvane na odgovornost, ili da će im se čak tražiti da plate odštetu, pa krivicu prebacuju na Ukrajince, rekao je Ku. „Oni znaju da Ukrajina nije u stanju da preuzme odgovornost“, rekao je kineski stručnjak.

On takođe smatra, da je podrivanje „Severnih tokova“ pitanje konfrontacije ne samo između Rusije i Ukrajine ili Rusije i NATO-a, već je akt državnog terorizma protiv ključne međunarodne infrastrukture.

Podsetimo, sabotaža gasovoda „Severni tok 1 i 2“ dogodila se u septembru 2022. godine. Godinu dana kasnije, nema informacija o istragama koje su sprovodile Danska, Nemačka i Švedska ili njihovim rezultatima. Međutim, Rusija neće dozvoliti da međunarodna zajednica zaboravi na eksploziju gasovoda, što je izjavio i stalni predstavnik Rusije pri UN, Vasilij Nebenzja.

U međuvremenu, u medijima se pojavio članak, da je koordinator napada na „Severne tokove“ bio pukovnik Oružanih snaga Ukrajine, Roman Červinski. Pri tome, oficir je dobijao naloge od ukrajinskih zvaničnika i izveštavao komandanta Vojske Ukrajine, Valerija Zalužnog.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /