in

SAD imaju “smrtonosni dosije” koji bi mogao da uništi Zelenskog

Šef Spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin rekao je da su SAD počele da formiraju kolonijalnu administraciju u Ukrajini. On tvrdi da će je činiti ukrajinski državljani koji su prošli obuku u zapadnim zemljama.

Prema rečima šefa SVR, SAD takođe prete ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom da će objaviti inkriminišuće dokaze ako ne otpusti neke zvaničnike iz svog okruženja.

„U okviru politike totalne vazalizacije Ukrajine, Sjedinjene Države su krenule da formiraju, u suštini, kolonijalnu administraciju u ovoj zemlji. Prema planu Vašingtona, on će se sastojati od Ukrajinaca obučenih na Zapadu koji su se zakleli na odanost američkim interesima“, rekao je šef Spoljne obaveštajne službe, citira TASS .

Prema rečima Sergeja Nariškina, SAD preporučuju da se za novog premijera Ukrajine postavi Oksana Markarova, koja se školovala na Univerzitetu Indijana.

Predloženo je da se za ministra finansija imenuje Aleksandar Kava, obučen na Harvardu, koji sada obavlja funkciju zamenika šefa Ministarstva finansija. Sadašnji zamenik šefa odeljenja Taras Kačka, koji je diplomac Nacionalnog instituta za javnu upravu u Poljskoj, predložen je za mesto ministra privrede.

Šef SVR je takođe rekao da su Sjedinjene Države zahtevale da Vladimir Zelenski, „pod ovim ili onim izgovorom“, ukloni sa vladinih mesta one koji su izgubili poverenje Bele kuće.

„Njemu je skrenuta pažnja da će u suprotnom Vašington objaviti „smrtonosni“ dosije o korupciji protiv predstavnika njegovog kruga. Zelenski je svestan da kompromitujući dokazi koje imaju Amerikanci mogu da ga unište kao predsednika“, dodao je Sergej Nariškin.

Sergej Nariškin je više puta okrivio zapadne zemlje za vojni sukob u Ukrajini. On je takođe tvrdio da je američki Stejt department postavio zadatak američkim medijima da guraju Ruse ka potrebi za nasilnom borbom protiv vlasti, čak do tačke pobune.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /