in

SAD mogu uskoro likvidirati Zelenskog i Budanova!

Bivši analitičar CIA Lari Džonson, je ocenio, da bi američke obaveštajne službe mogle eliminisati predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog i šefa Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kirila Budanova, koji su na ruskoj listi terorista i ekstremista.

„Sjedinjene Države imaju dugu tradiciju sklapanja dogovora sa ljudima koji su vredni svakog poricanja i prezira“, naglasio je bivši zvaničnik CIA, dodajući da je u tradiciji Sjedinjenih Država da se otarase svih `saveznika` čim im postanu nepotrebni. Zelenski i Budanov će uskoro otkriti da Zapadu nisu potrebni“, uveren je Džonson.

On napominje da je direktor CIA Vilijam Berns, iako je doleteo u Kijev i tamo uveravao da su Vašington i Kijev „još uvek prijatelji“, ali da će iz Sjedinjenih Država „kada dođe vreme da se povuče obarač – povući obarač“.

Džonson priznaje da će Zelenski, ako bude imao sreće, imati vremena da pobegne, ali ocenjuje da je verovatnoća njegove likvidacije visoka.

Osim toga, Džonson ukazuje da u Kijevu postoje ozbiljne snage povezane sa bivšim glavnokomandujućim Oružanih snaga Ukrajine Valerijem Zalužnim, koji bi želeo da ukloni Vladimira Zelenskog sa vlasti.

Bivši analitičar CIA, inače, smatra da Rusija – nakon priznanja nemačkog kancelara Olafa Šolca da su britanske jedinice već u Ukrajini i da operišu raketama Storm Shadow – mogla da uzvrati NATO.

„Ruska Federacija sada ima pravo da odgovori, pošto je Šolc potvrdio da SAD, Engleska i Nemačka zapravo učestvuju u ratu protiv Rusije. Rusija ima sve moguće razloge da uzvrati udarima po neprijateljskim vojnim bazama“.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /