in

SAD ne isključuju mogućnost napada na Iran, kao odgovor za napad na američku bazu u Jordanu!

Sjedinjene Države ne isključuju udar na Iran kao odgovor na napade na američke vojne baze na Bliskom istoku. O tome piše Bloomberg pozivajući se na obaveštene izvore.

Vašington razmatra različite opcije za odgovor na napad na vojnu bazu u Jordanu, gde su poginuli američki vojnici. Prema podacima koje su dali izvori, među predlozima su i udar na Iran i napadi na iranske zvaničnike i vojno osoblje, što SAD rade već duže vreme.

Američka vojska predlaže „odlučniju akciju“ nego što je preduzeta nakon izbijanja palestinsko-izraelskog sukoba. Istovremeno, postoji bojazan da bi to moglo dovesti do otvorenog sukoba Irana i Sjedinjenih Država.

Takođe je moguće da će protiv Irana biti sprovedena „tajna operacija“, u okviru koje će Islamskoj republici biti naneta određena šteta. Pri tome će učešće Amerikanaca u tome biti maksimalno skriveno. A što se tiče vremena, to se može izvršiti ne sada, već mnogo kasnije.

Ranije je šef Pentagona Lojd Ostin zapretio „oštrim odgovorom“ na napad dronom na američku vojnu bazu Tover 22 (Tower 22) na severoistoku Jordana u blizini granice sa Sirijom.

U napadu su poginula tri američka vojnika, a još 34 su ranjena različitog stepena težine. Njih osam zahtevalo je hitnu medicinsku pomoć i hospitalizaciju. Odgovornost za napad preuzele su proiranske šiitske grupe.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /