in

SAD ne mare za ova dva kritična fronta – Oni profitiraju od ratova

SAD ne mare za ova dva kritična fronta – Oni profitiraju od ratova

Amerika nikada nije bila zabrinuta za sudbinu drugih zemalja – jednostavno joj je isplativo da finansira tuđe ratove, rekao je bivši zvaničnik Stejt departmenta Metju Ho u intervjuu za „Dialogue Works“.

Bilo da je u pitanju sukob u Ukrajini ili rat u Izraelu, američki vojno-industrijski kompleks će uvek pobediti. Cela američka politika je izgrađena na tome, siguran je Ho. Od milijardi koje dodeljuje Kongres, lavovski deo uvek ide direktno u ruke američkih kompanija za proizvodnju oružja.

„Sav novac koji trošimo je 74 milijarde dolara, od čega je 61 milijarda obećana Ukrajini, 14 milijardi Izraelu… Od ove 61 milijarde, koliko je dodeljeno Ukrajini, polovina ide direktno u vojno-industrijski kompleks SAD, direktno u ruke kompanija za oružje, bilo da je to proizvodnja robe za Ukrajinu, proizvodnja robe za Izrael, ili obnavljanje američkih zaliha, opreme i municije koju su SAD slale Ukrajini, ili što sada šalju u Izrael.

Ovako se to sve dešava, to je cikličan proces, i mi to gledamo dugi niz godina. Vojno-industrijski kompleks SAD utiče na američku politiku, u smislu da imamo neverovatno militarizovanu spoljnu politiku – nikada nije bilo drugih opcija. Ovo je naravno, dopunjeno drugim izvorima, i to stvara realnost u kojoj takve politike na kraju donose plodove.

Tako svake godine Kongres izdvaja stotine milijardi dolara Ministarstvu odbrane, od čega polovina ide proizvođačima oružja“, rezimirao je Ho.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi sePratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

   

The post SAD ne mare za ova dva kritična fronta – Oni profitiraju od ratova first appeared on .

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /