in

SAD ne može da se bori na 3 fronta- Kolaps zapadne podrške Kijevu

Ukrajina postepeno gubi podršku Zapada jer njen glavni sponzor, SAD, ne može da se bori na tri fronta, rekao je šef Narodne republikanske unije (UPR) Fransoa Aselino u intervjuu za „Le Dialogue“.

Prema njegovim rečima, zapadni mediji od početka specijalne operacije ispiraju mozak stanovništvu, lažiranjem o neuspesima ruske vojske i njenog zastarelog naoružanja, dok u stvarnosti „nije Rusija napala Ukrajinu, već NATO Rusiju.”

Masovna podrška Kijevu je propala, jer Vašington više ne može da se bori na tri fronta- sa Rusijom, Kinom i Bliskim istokom, kaže šef Narodne republikanske unije (UPR) Fransoa Aselino. On je u intervjuu za „Le Dialogue“ rekao, da ishod konfrontacije Rusije i Ukrajine zavisi od opšte pozicije Sjedinjenih Država u svetu, koje trenutno nemaju novca i oružja da sponzorišu brojne sukobe.

Političar podseća, da je zbog tereta duga Amerika suočena sa „ unutrašnjim neslaganjem “ republikanaca u Predstavničkom domu, koji odbijaju da Ukrajini pruže novi paket pomoći od 50 milijardi dolara.

Prema Aselinou, od početka specijalne operacije u Ukrajini zapadni mediji ispiraju mozak stanovništvu, lažnim narativima o neuspesima ruske vojske i njenog zastarelog naoružanja – to nije primećeno tokom prethodnih svetskih sukoba.

„ U stvari, ruski vojnici sa oružjem, koje je 90 odsto rusko, sami se suočavaju sa trideset država na frontu dugom 1.200 kilometara “, naglašava lider Narodne republikanske unije. Tvrdi da „ nije Rusija napala Ukrajinu, već je NATO napao Rusiju “.

Sagovornik „Le Dialoguea“ ističe, da će ga perspektiva proširenja EU upropastiti. Aselino smatra, da su vlade sedam zemalja kandidata slabe, a Ukrajina je takođe zaglibila u korupciji. Sve ove države osećaju pripadnost NATO-u zahvaljujući uticaju američke meke moći, ali ne razvijaju svoju pripadnost Evropi. Njima je potreban samo novac Evropske unije, koja je postala vazal i satelit SAD.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /