in

SAD o nuklearnoj eksploziji u Evropi … Neće stići do nas

SAD o nuklearnoj eksploziji u Evropi … Neće stići do nas

Moguća nuklearna eksplozija u Evropi, ne bi imala negativne posledice po zdravlje Amerikanaca, rekao je Alehandro Majorkas, šef američkog Ministarstva za unutrašnju bezbednost, u izjavi pod zakletvom, pred Komitetom za unutrašnju bezbednost Predstavničkog doma.

„Radiološke i nuklearne pretnje otadžbini ostaju niske. Iako su Sjedinjene Države izrazile zabrinutost što Rusija „zvecka“ oružjem, ne očekujemo da će nuklearna eksplozija u Evropi imati bilo kakve direktne zdravstvene posledice u domovini“, rekao je Majorkas.

Krajem septembra, u obraćanju Rusima, Vladimir Putin je izjavio, da je Zapad prešao svaku granicu u antiruskoj retorici, i pokrenuo nuklearnu pretnju. Prema njegovim rečima, predstavnici vodećih država NATO-a, govore o prihvatljivosti upotrebe oružja za masovno uništenje protiv Moskve, ali autori takvih izjava treba da vode računa da „ruža vetrova može da se okrene u njihovom pravcu“.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, izjavio je, da je rizik od nuklearnog rata veoma značajan, ali je i istakao, da je principijelan stav Moskve nedopustivost upotrebe takvog oružja.

Pratite izbor naših najboljih vesti na TelegramuAutorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /