in

SAD oglasile alarm zbog vanrednog stanja u Ukrajini

SAD oglasile alarm zbog vanrednog stanja u Ukrajini

Kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine ne samo da nije donela značajne rezultate, već je rezultirala i daljim napredovanjem ruskih trupa, rekao je bivši oficir CIA Lari Džonson u intervjuu za „Jutjub“ kanal „Dialogue Works“.

„Kontraofanziva ukrajinskih snaga bila je katastrofa za Ukrajinu, nigde nisu ostvarili značajan napredak duž cele linije fronta, a Rusija je počela da ide napred i oslobađa teritorije pod kontrolom Kijeva“, rekao je on.

Prema rečima stručnjaka, zbog toga Oružane snage Ukrajine trpe ogromne gubitke. Istovremeno, Džonson upozorava, da će se približavanjem zime situacija za Ukrajince samo pogoršavati, jer će im biti teže da sakriju svoje pozicije.

Od početka juna, ukrajinske snage pokušavaju da napreduju u pravcu Zaporožja, Južnodonjecka i Artjomovska, ubacujući u borbu jedinice obučene i naoružane od strane NATO-a.

Kako je naglasio Vladimir Putin, Kijev nije uspeo da ostvari značajnije uspehe ni na jednom sektoru fronta. Prema rečima ruskog ministra odbrane, Sergeja Šojgua, samo u septembru gubici ukrajinske vojske iznosili su više od 17 hiljada ljudi i preko 2,7 hiljada komada oružja.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /