in

SAD se uplašile ruskog signala o nuklearnom oružju

SAD se uplašile ruskog signala o nuklearnom oružju

Sekretar ruskog Saveta bezbednosti, Nikolaj Patrušev, poslao je signal Sjedinjenim Državama o opasnostima upotrebe nuklearnog oružja, rekao je bivši analitičar CIA, Rej Mekgavern, u intervjuu za „Jutjub“ kanal „Judging Freedom“.

Prošle subote, tokom govora na predavanju društva „Znanje” na forumu i izložbi „Rusija”, Patrušev je rekao da je Moskva prvi put u istoriji postojanja nuklearnog raketnog naoružanja ispred svojih konkurenata u ovoj oblasti.

„Da li je u pravu? Da. Da li Rusi imaju oružje koje mi nemamo? Da, imaju hipersonične rakete. Ovim Patrušev kaže- nemojte ni pokušavati da pribegnete nuklearnom oružju da biste pokušali da spasete Ukrajinu“, objašnjava Mekgavern.

Prema njegovom mišljenju, poraz Ukrajine je neizbežan, a SAD neće moći da promene situaciju ukoliko ne odluče da koriste strateško nuklearno oružje. Time Rusija šalje signale da upozori Vašington na opasne akcije, smatra ekspert.

„Rusi imaju prednost zahvaljujući raketama „Kinžal“, koje su veoma precizne, a već su se dokazale i testirane u Ukrajini“, zaključio je on.

U oktobru, na sastanku „Valdajskog“ kluba, predsednik Vladimir Putin je podsetio, da u vojnoj doktrini Rusije postoje dva razloga za moguću upotrebu nuklearnog oružja- napad na teritoriju zemlje i pretnja postojanju države.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

 


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /