in

SAD sprovode frontalni napad na Rusiju

SAD sprovode frontalni napad na Rusiju

SAD sprovode frontalni napad na Rusiju, izjavio je ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

„Vidimo frontalni napad na Rusiju, od politike i ekonomije do pitanja ljudskih prava. U stvari, svuda postoji pokušaj da se ometa razvoj naše zemlje, da se spreči rast blagostanja običnih ljudi“, navodi se u saopštenju.

Antonov je američke sankcije nazvao haotičnim i bez zdravog razuma.

„Zadatak je jedan – da nas unište, i nema veze što je šteta od takvih akcija mnogo veća za zapadne države nego za Rusiju. Amerikanci nastavljaju da presecaju poslednje niti koje omogućavaju mnogim zapadnim zemljama da ostanu na površini“, rekao je diplomata. Istovremeno, on je istakao, da i SAD slede cilj podrivanja unutrašnjeg jedinstva u Rusiji.

Vašington je u četvrtak proširio listu sankcija Moskvi, na kojoj se nalazi 37 pojedinaca – imigranata iz Rusije, Irske, Kipra, Švedske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Turske i drugih zemalja. Među njima je bio i sin osnivača investicione grupe AEON, Gleb Trocenko.

Pored toga, uvedena su ograničenja protiv organizacija kao što su Poštanska banka, Absolut banka, Banka ruskog standarda, Moskovski državni tehnički univerzitet po imenu N. E. Bauman, AFK Sistema i druge.

Pod nova ograničenja potpalo je više od 190 kompanija iz Rusije, UAE, Kine, Mongolije, Švajcarske, Turske, Luksemburga i drugih zemalja.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /