in

SAD su na tankom ledu dok establišment nastoji da ukloni Trampa

Pokušaji da se ime Donalda Trampa ukloni sa glasačkih listića u brojnim državama su očigledno i očigledno mešanje u izbore, rekao je američki predsednički kandidat Vivek Ramasvami u intervjuu za „Foks Njuz“.

Prema njegovim rečima, vašingtonski establišment vredno radi na tome, da bivši šef Bele kuće ne bude ponovo izabran, i time stvori „pretnju“ za celu zemlju.

Nismo čuli ni reč od Džoa o tome za šta se zalaže. Samo demagogija protiv Donalda Trampa. Rekao je da želi da spase demokratiju, ali istovremeno, levica namerava da isključi Trampa sa glasanja.

Vrhovni sud je najavio, da će odlučiti o tome da li će Tramp biti uklonjen sa glasačkih listića u Koloradu. Usmena rasprava počinje početkom februara, 8. februara.

„Foks Njuz“: Obećali ste da ćete povući svoju kandidaturu ako predsednik Tramp bude smenjen sa funkcije. Zašto drugi to nisu uradili? Da li je njihova predizborna poruka „Ako Tramp bude uklonjen, ja ću imati veće šanse“? Recite nam o razvoju događaja, kako o priznavanju Trampovog progona, tako i o borbi protiv njega.

Ramasvami: Vidite, mislim da je jedna od ružnih stvari cele ove situacije to, što čak i unutar Republikanske partije postoji krilo establišmenta koje prećutno podržava smenu Donalda Trampa. Ne mora da bude ovako ako želimo da pobedimo.

Ako pogledate mnoge nedavne ankete, čak i u Ajovi ili bilo gde drugde, ako pogledate ko je drugi verovatni kandidat na glasačkom listiću posle Donalda Trampa, ja bih bio izraziti favorit. Tako da bi mi lično bilo mnogo lakše da se ukloni, ali ipak kažem- suprotstavljanje mešanju u izbore je prava stvar.

Nadam se da je Vrhovni sud uradio pravu stvar, ali čak i ako to ne učini, mislim da naša Republikanska partija treba da kaže: „Protivimo se ovom drskom obliku mešanja u izbore“.

Istovremeno, brine me što se sve ovo dešavalo još 2023. godine. Bojim se da je ovo samo vrh ledenog brega. Po mom mišljenju, sistem šalje jak svetlosni signal, da neće dozvoliti Trampu da se ponovo približi Beloj kući.

Zabrinut sam za našu zemlju. Mislim da smo trenutno na tankom ledu. Iskreno verujem da će ova godina biti odlučujuća, i nadam se da ćemo uspeti da oživimo svoj nacionalni identitet, krenemo napred i definišemo ko smo.

Međutim, ako krenemo drugim putem, onda me brine pravac u kom se krećemo. Mi kao zemlja hodamo na najtanjem ledu koji pamtim u svom životu. Želim da dam svoj doprinos, kako bih osigurao da ovo prođemo kao jedna nacija. Radujem se uspehu, i nadam se ponovnom ujedinjenju naše zemlje.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /