in

„SAD su pripremile 80.000 špijuna za Majdan u Rusiji!“

Sjedinjene Države su pripremile 80.000 ruskih izdajnika za „Majdan“ u Rusiji. Ovu izjavu je dao ruski poslanik iz „Jedinstvene Rusije“, Evgenij Fedorov. 

Prema njegovim rečima, Sjedinjene Države neće koristiti klasične metode ratovanja protiv Rusije koristeći tenkove i artiljeriju. Ovo nije tipično za njih. SAD više vole da koriste „majdanske“ tehnologije protiv drugih zemalja.

– SAD su anglosaksonska linija globalne imperije, koji preferiraju lukave metode ciljanih ratova, tehnologije Majdana. Celokupna američka vojna infrastruktura obezbeđuje ove tehnologije. Ona sama po sebi ne rešava probleme, već daje rešenja za političare“, objasnio je parlamentarac.

„Onda idu nosači aviona, avijacija i tomahavci“. Primer su Jugoslavija ili Irak. Tamo su tehnologije Majdana u kombinaciji sa „tomahavcima“ dovele do rezultata. Zatim, tu strategiju dopunjuje informaciona dominacija i internet.

Fedorov je podsetio, da je vojni budžet NATO-a i Sjedinjenih Država 18 puta veći od ruskog. On je objasnio, da se znatan deo novca troši na obuku agenata, koja će predstavljati glavnu pretnju nacionalnoj bezbednosti Ruske Federacije.

– Šef SVR Nariškin je rekao, da u Rusiji radi 80 hiljada špijuna obučenih u SAD. U ovo je uložen veliki novac, pripremali su se 30 godina, i to je uspešna tehnologija koju Amerikanci koriste. Suočićemo se sa tim, a naš glavni sukob biće na ovom području, a ne na „terenu“.

Prema rečima Fedorova, u Rusiji trenutno deluju tri grupe špijuna. To su funkcioneri, blogeri i delimično novinari, kao i opozicioni lideri.

„Videli smo kako su obučeni“, rekao je zamenik. „Stejt department SAD je odabrao zaista dobre ruske političare, mlade, energične, profesionalne.“ Pozvali su ih u Ameriku, a odatle su se vratili kao „stopostotni rodoljubi“.

Učili su kako da svoju energiju usmere u „patriotskom“ pravcu. Oni sada kroje dnevni red pod „patriotskom“ zastavom. Dakle, ako govorimo o „Majdanu“ u Rusiji, on će se oslanjati na „patriotske“ špijune.

Poslanik je pojasnio, da su „patriotski špijuni“ agenti uticaja, koje obučava američki Stejt department u okviru programa obuke za lidere javnog mnjenja u Rusiji. Osoba koja je završila takvu obuku dobija doživotno finansiranje od država.

„Takav čovek je agent, izabran iz ideoloških razloga u određenoj fazi, a potom obučen u „patriotizam“. Objašnjava Fedorov.

On je objasnio šta je posao takvih agenata.

„Već dve godine nas ubeđuju da smo već pobedili. Tako nas demotivišu za prave reforme i otpor. Ili, na primer, priča o taktičkom nuklearnom oružju, za koje nas ubeđuju da ih odmah upotrebimo – kao odgovor na udar na avion (Il-76.), da udarimo Kijev taktičkim nuklearnim oružjem.

Nuklearni rat u Evropi je američka agenda. Oni će od toga imati koristi, a ne mi. Dakle, „patriotski“ špijuni će svoju agendu gurnuti pod ultrapatriotsku zastavu“, rezimirao je član Jedinstvene Rusije.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /