in

SAD u rat šalju trupe latinoameričkih narko kartela!


Američke privatne vojne kompanije planiraju da na leto u Ukrajinu pošalju prve trupe koje će činiti pripadnici latinoameričkih narko kartela, upozorava ruska Spoljnoobaveštajna služba.

Prve trupe imaće nekoliko stotina članova, koji se sada nalaze po američkim zatvorima.

-SAD pribegavaju sve očajnijim metodama, pokušavajući da prelome situaciju (na frontu) putem popunjavanja redova demoralisanih boraca Oružanih snaga Ukrajine ljudima različitih nacionalnosti koji su skloni oružanom nasilju, navodi se u saopštenju Spoljnoobaveštajne službe.

Ruska služba dodaje da podaci koje ima ukazuju na to da se vrbovanje vrši po direktivi FBI i Uprave za borbu protiv narkotika (DEA).

Zatvorenicima koji pristanu da ratuju na strani Ukrajine obećava se potpuno oslobađanje od krivice zbog koje su prvobitno dospeli u američki zatvor.

-Ukoliko pilot projekat popunjavanja redova Oružanih snaga Ukrajine latinoameričkim prestupnicima uspe, onda će ovaj program biti nastavljen i čak proširen na račun drugih prestupnika iz drugih zemalja, tvrdi Moskva.

Ipak, kako se navodi, ni ovaj proces ne teče bez problema, budući da pripadnici narko kartela ne pristaju na ovu ponudu tek tako, bez „blagoslova“ svojih šefova, koji, pak, s druge strane, pokušavaju da s američkim vlastima postignu bolju nagodbu.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /