in

„Sada počinje najgore! Novo rusko oružje razara čoveka na molekule!“

„Sada počinje najgore! Novo rusko oružje razara čoveka na molekule!“


Ruska vojno-industrijska moć poprima novi oblik sa početkom proizvodnje bombe FAB-3000, čiji je razorni potencijal porede sa taktičkim nuklearnim oružjem.

Oleg Starikov, penzionisani pukovnik SBU i vojni ekspert navodi da će upotreba FAB-3000 izazvati neviđenu paniku među ukrajinskim snagama na frontu.

– Sada počinje najgore… Rusi su počeli da proizvode i FAB-3000 koji sam po sebi potpuno uništava sve utvrđene oblasti – rekao je Starikov za Jutjub kanal Politeka upoređujući snagu moćne ruske avionske bombe sa taktičkim nuklearnim oružjem.

Bivši pukovnik Službe bezbednosti Ukrajine upozorava na mogućnost opremanja FAB-3000 univerzalnim modulom za planiranje i korekciju (UMPC) koji se ugrađuje na bombe manjeg kalibra.

– Bombe FAB-500 sa takvim modulom imaju veoma ozbiljan uticaj na linije borbenog kontakta – priznao je Starikov.

Nova FAB-3000 će prema njegovom mišljenju uticati na moralno i psihološko stanje ukrajinskih trupa, i sigurno uticati na sukob Rusije i Ukrjaine.

– Tona i po (eksploziva) je kao… Ako čovek bude pogođen, raspada se na molekule, a svakome ko se nalazi na dva-tri kilometra pucaju bubne opne. Ne zaboravimo na strah i paniku. To je najopasnija stvar koja postoji – upozorio je Starikov.

Ekspert, međutim, priznaje da je takvo oružje dozvoljeno vojnim konvencijama.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije, podsetimo, saopštilo da je ministar Sergej Šojgu

proverio sprovođenje državne odbrambene narudžbe u preduzećima vojno-industrijskog kompleksa u oblasti Nižnji Novgorod. Tamo je između ostalog obavešten i da je masovna proizvodnja FAB-3000 organizovana od februara 2024. godine.

Ruski vojni ekspert Aleksej Leonkov ranije je rekao da vazdušna bomba od tri tone ima takvu razornu moć da može da se koristi za juriš na posebno utvrđena područja, a nove tehnologije će je pretvoriti praktično u oružje visoke preciznosti.

Rusija je nedavno, podsetimo, ponovo upotrebila monstruoznu avionsku bombu FAB-1500 na frontu u Ukrajini.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /