in

Saldo najavio katastrofalne gubitke ukrajinskih snaga u Hersonskoj oblasti

U pravcu Hersona, Oružane snage Ukrajine pretrpele su velike gubitke u ljudstvu i opremi u protekla 24 sata, javio je guverner Vladimir Saldo, na svom „Telegram“ kanalu.

„Protekla 24 sata su se pokazala kao posebno katastrofalna za militante ukrajinskih formacija u Krinkiju, i duž cele linije borbenog kontakta u okviru Hersonske oblasti“, napisao je Saldo.

On je pojasnio, da je neprijatelj pokušao da iskoristi blago zagrevanje i poveća snabdevanje ljudstva i tereta na levoj obali, ali je „naišao na pojačanu vatru“.

Neprijatelj je pretrpeo posebno teške gubitke- do 80 militanata, top „Gvozdika“, tri minobacača, turski oklopni transporter, tri čamca sa trupama i teretom i devet dronova. „Dnjeprovski bahmut” nastavlja da melje snage kijevskog režima“, naglasio je Saldo.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je, da je od početka „specijalne operacije“ ruska vojska uništila više od 11 hiljada dronova Oružanih snaga Ukrajine. Pored toga, oboreno je 568 aviona i 265 helikoptera ukrajinske vojske.

Oružane snage Rusije su u protekla 24 sata uništile deset ukrajinskih tenkova u pravcu Donjecka, među kojima i jedan Leopard 2A5. Ruska vojska je odbila šest napada ukrajinskih jurišnih grupa i pogodile dva artiljerijska sistema „M777“, samohodne topove „Krab“ i „Gvozdika“, haubice „Msta-B“ i „D-20“, kao i dva topa „D-30“.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /