in

„Samo Bog može pomoći!” Ukrajinski vojnik o ruskoj noćnoj mori na liniji fronta!

Ukrajinski vojni oficir u intervjuu za „Business Insider“ nazvao je tenkove „najstrašnijim“ oružjem ruskih oružanih snaga na bojnom polju.

Prema njegovim rečima, kada ruski tenkovi počnu da pucaju, ne možete to ni da čujete, čujete kako avion leti iznad glave, ali ne i tenk.

„A ako je tenk u blizini, onda samo Bog može pomoći“, rekao je ukrajinski vojnik.

Osim toga, ukrajinska vojska se žalila na nedostatak municije, napominjući da ruske oružane snage imaju pristup različitim vrstama naoružanja.

Izdanje takođe piše, da se ukrajinske oružane snage više ne mogu oslanjati na rakete HIMARS ili artiljerijske granate Ekcalibur koje su obezbedile Sjedinjene Države, pošto su ruski sistemi za elektronsko ratovanje mnogo efikasniji.

Predsednik Vladimir Putin je 14. decembra, tokom zajedničke direktne linije i konferencije za novinare o rezultatima godine, izjavio da su zapadne zemlje pružile Ukrajini sve što su obećale, pa čak i više.

Šef države je tada napomenuo, da su ruske trupe od početka specijalne operacije uništile 2,3 hiljade oklopnih vozila Oružanih snaga Ukrajine, uključujući 747 tenkova, kako sovjetskih, tako i zapadnih (Leopard, AMKS, Challenger 2).

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /