in

Šanse za teroristički napad u SAD 100 %

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp smatra da verovatnoća da će se u SAD dogoditi teroristički napad iznosi 100 odsto, zbog, kako je rekao, velikog broja ilegalnih imigranata.

– Naša zemlja ide u pakao zbog nesposobnih ili loših ljudi. Teroristi pristižu nekontrolisano iz celog sveta… I postoji 100 odsto šansa da će doći do velikog terorističkog napada u SAD – rekao je Tramp na predizbornom skupu u Nevadi, prenose američki mediji.

Tramp je veliki deo govora posvetio situaciji na južnoj američkoj granici sa Meksikom, ponovo obećavši da će „pokrenuti najveću operaciju deportacije u Americi“, prenosi Rojters.

Prema istraživanjima javnog mnjenja, problem imigracija i situacija na južnoj granici, koju je, od kada je sadašnji predsednik Džozef Bajden preuzeo dužnost 2021. godine, prešao rekordan broj migranata, predstavljaju jedno od glavnih pitanja na ovogodišnjim predsedničkim izborima u SAD.

Tramp je ranije izneo svoje protivljenje nacrtu sporazuma o granici o kojem se pregovara u američkom Kongresu, a koji je Bajden opisao kao „najčvršći i najpravedniji“ niz mogućih reformi, koji će, ako bude usvojen, omogućiti prvom čoveku zemlje da u vanrednim okolnostima zatvori granicu.

– Loš dogovor o granici gori je od toga da nema nikakvog – napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži Truth, prenosi Figaro.

List navodi da je Bajden svoj stav o imigraciji pooštrio, nadajući se da će republikanci u Kongresu dati zeleno svetlo za novi program vojne pomoći Ukrajini, ali da je predsednik Predstavničkog doma republikanaca Majk DŽonson odbacio takve nade.

Dodaje se da Tramp, u čijoj je kampanji imigracija jedna od glavnih tema, koristi svoj uticaj na republikance da blokira bilo kakav sporazum o pomoći Ukrajini.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /